Meclis'te neler oldu?

Şanlıurfa İl Genel Meclisi'nde gergin anlar yaşandı...

Şanlıurfa İl Genel Meclisi'nde mütevelli heyeti seçimi esnasında Mahmut Yıldırım'ın mecliste hazır olmayan üyelerin yerine oy kullanmaya çalışması gerginliğe yol açtı...

Şanlıurfa İl Genel Meclisi toplantısı saat 10.30’da Merkez ve İlçe Mütevelli heyeti seçim gündemi ile oldukça sakin bir havada başladı.

Mecliste grubu bulunan Partiler Siverek haricinde tüm ilçeler konusunda anlaşma sağladı. Yapılan oylama ile tüm adaylar kabul gördü.

Sıra Siverek Mütevelli adayı seçimine geldiğinde ise tansiyon birden yükseldi. Siverek’ten seçilmesi gereken üye sayısı 2 aday sayısı ise 3’tü. AK Partili Mahmut Yıldırım ile Muhalefet Partileri bu konuda anlaşamadı. Kısa sürede Muhalefet ile AK Partili Yıldırım arasında münakaşa çıktı.

Reklam
Reklam

Bu esnada AK Partili Necmettin Sağlam, AK Partili Mahmut Yıldırım’a yaptığı hareketlerin yanlış olduğunu, önünde bir tomar kâğıt olduğunu belirterek tartışmaya başladı. Necmettin Sağlam, “Oylamanın mühürlü zarf ile yapılması gerekiyor. Kritik bir oylama ve siz önünüze topladığınız müsvedde kâğıtlarıyla en az 6 kişilik oy kullanacaksınız. Bu demokratik bir uygulama değil. Bırakın mecliste kaç kişi varsa o sayıda oy çıksın. Burada olmayanların yerine de oy kullanmayalım” dedi.Kısa sürede büyüyen münakaşa üyelerin araya girmesiyle son buldu. Yaşanan olayın ardından devreye giren Meclis Başkanı Mustafa Yavuz toplantıya ara verdi. Aranın ardından Meclis Başkanı her iki Üyenin de özür dilemesini istedi. Üyelerin karşılıklı özür dilemesiyle olay tatlıya bağlandı. Kapalı zarf usulüne göre yapılan oylama sonrası Sedat Hamidoğlu ve Ayhan Timurtaş 30’ar oy alarak mütevelli heyetine seçilirken Mehmet Genç 17 oyla seçimin dışında kaldı. İl Genel Meclisi Toplantısı yaşanan hareketli dakikaların ardından demokrasi kazanımı ile son buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz