Meclis’te yemin töreni başladı

Meclis Genel Kurulu'nda yemin etme töreni başladı. En yaşlı üye sıfatıyla geçici TBMM Başkanı CHP...

Meclis Genel Kurulu'nda yemin etme töreni başladı. En yaşlı üye sıfatıyla geçici TBMM Başkanı CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi’nin yönettiği genel kurulda, Adana ilinden başlamak üzere vekillerin and içme töreni başlamış oldu.
Ekşi, tören öncesi yaptığı konuşmada; Ergenekon, Balyoz ve KCK tutuklusu vekillerin Meclis’te yemin edemeyeceklerinin demokrasi adına bir eksiklik oluşturduğunu söyledi. Ekşi’nin, konuşmasına devam ettiği sırada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Meclis Genel Kurulu’nda yerini aldı. Ekşi, bunu fark etmeyerek konuşmasına devam etti. Ancak kendisini görevlinin uyarması üzerine Ekşi, konuşmasına ara verdiği yerde Cumhurbaşkanı Gül’ün salona teşrif ettiğini söyledi. Gül de ayağa kalkarak Meclis genel kurulunu selamladı. Yemin törenine ara verilerek İstiklal Marşı okunduktan sonra, yine bir süre devam eden yemin töreni ardından, saygı duruşunda bulunuldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz