Meclis'te yine tablo krizi

ANKARA (İHA) - TBMM'de muhalefet kulusinde Atatürk tablosunun karşısındaki duvara asılı 'cami önünde başörtülü kadınlar ile Allah yazısı' figürleri bulunan yağlı boya tablo sorun oldu. İstanbul Bağımsız Milletvekili Emin Şirin ve CHP'liler tabloya tepki gösterdiler.

TBMM'de CHP'lilere ayrılan muhalefet kulisinde bulunan Mareşal Atatürk tablosu karşısındaki 'cami önünde çarşaflı kadınların resmedildiği ve üzerinde Allah' yazan yağlı boya tablo, yapılan tadilatın ardından yeniden asıldı. Tablo önce İstanbul Bağımsız Milletvekili Emin Şirin'in dikkatini çekti. Şirin, gazetecileri aradı. Ardından, durumu öğrenen CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, olayı incelemek üzere kulise CHP Antalya Milletvekili Hüseyin Ekmekçioğlu, CHP İzmir Milletvekili Yılmaz Kaya ve CHP Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır'ı gönderdi.

Reklam
Reklam

Bu arada, CHP'nin Başkanlık Divanı üyesi Türkan Miçooğulları da kulise geldi. Kuliste bulunan görevliler bu tablonun SP döneminde iktidar kulisinde asılı olduğunu, o kuliste boya yapıldıktan sonra tablonun ara kulise asıldığını ve son dönemde de muhalefet kulisinin girişinin sağ tarafına asıldığını anlattı. Görevliler, kulise bugün de plazma ekran asılırken tablonun yerinin değiştirilerek karşı duvara getirildiğini ifade etti. Bunun üzerine CHP'li Türkan Miçoğulları, bu tablonun estetik olarak diğer tablolarla uyum içinde olmadığını belirterek, görevlilerden yerinin değiştirilmesini istedi. CHP'lilerin isteği üzerine tablo kulisteki duvardan alınarak, yerine başka bir tablo asıldı.