''Meclis'ten umudunu kesenlerin sayısı artıyor''

Ankara (AA)- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, dün TBMM'de yapılan gensoru görüşmelerinin, milleti siyasetten soğuttuğunu öne sürerek, "Seviyesiz, üslupsuz, saygısız ifadelerle meclisten umudunu kesenlerin sayısı giderek artmaktadır" dedi.

Ağar, Bu şekilde siyasetin bir yere varamayacağını belirterek, "Bu meclis 3,5 yıl gibi bir zaman içerisinde kendi demokratik geleceğini tanzim edemeyen bir Meclis olarak tıkanıp kalmıştır. Bu Türkiye'de yeni bir seçimin önünü açacaktır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce erken seçime gidilmesi gerektiğini ifade eden Ağar, "AKP, gazetelerde yayınlanan yüzde 40 oy alacaklarına yönelik istatistiklere güveniyorsa, gelsin seçim meydanına" dedi. Ağar, "Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün Başbakan'dan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sahip çıkmasını istediği" yönündeki haberlerle ilgili olarak da hükümetin, "şahıs ve kurumları kendini savunmak zorunda bıraktığını" ileri sürdü.

Reklam
Reklam

Meşru bir terör mücadelesini gayri meşru gibi bir toptanlık içerisine sokmanın anlaşılabilir bir tarafı olmadığını belirten Ağar, "bu konularda sorumluluğu olan hükümetin, meseleyi bir tarafsız gözlemciler gibi seyretmesini de milletin gördüğünü" kaydetti.