MED Başkanı Güner: Somali'de 5 çocuktan üçü 7 yaşına varmadan ölüyor

Manavgat Eğitim Derneği(MED) Başkanı Salih Güner, Doğu Afrika'da açlıkla mücadele eden insanlara yardım etmenin bir...

Manavgat Eğitim Derneği(MED) Başkanı Salih Güner, Doğu Afrika'da açlıkla mücadele eden insanlara yardım etmenin bir insanlık görevi olduğunu söyledi. Somali'de dünyaya gelen 5 çocuktan 3'ünün 7 yaşına varmadan öldüğünü belirten Salih Güner, Doğu Afrika ülkesinde ortalama yaşın 42 olduğunu kaydetti.
Samanyolu Yayın Grubu'nun Somali'deki yardıma muhtaç insanlar için başlattığı İnsanlık Ölmedi kampanyasını gönülden desteklediklerini belirten Güner, Manavgat'ta eğitim gönüllülerinin Somali halkı için topladığı yardımları Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Güney Afrika'ya gönderileceğini ifade etti. Güner şöyle konuştu: "Somali konusunda insanlık büyük bir sınavda. 21 yüzyıl dünyasında insanların açlıktan ölmesi utanç duyulacak bir durum. İnsanlığın onuru için Somalili kardeşlerimize yardım edelim. İnsanlığın ölmediğini tüm dünyaya gösterelim. Yardımlarımızla çaresizlikten kıvranan annelerin yüzünü güldürelim.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz