Meddah Kukla Ve Gölge Oyunu Karagöz

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Halkbilimi Araştırmaları Öğrenci Kulübü tarafından...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Halkbilimi Araştırmaları Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen ve ünlü Karagöz ustalarından Hayali Mustafa Mutlu'nun gerçekleştirdiği "Meddah, Kukla ve Gölge Oyunu Karagöz" beğeniyle izlendi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Halkbilimi Araştırmaları Öğrenci Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Bekir Şişman, 11. yüzyıla kadar İslamiyet'i büyük çoğunlukla kabul etmiş olan Türklerin yeni kültürün etkisiyle tiyatrodan uzak kaldıklarını ancak gölge oyunlarının cansız olduğu için hoşgörüyle karşılandığını söyledi. Oyunun Türkiye'ye gelişi hakkındaki değişik görüşlerden bahseden Doç. Dr. Bekir Şişman, "Türklerin bu oyuna çok şey katmış, sahip çıkmış, kendi kültür evreni içerisinde yeniden üretmiş ve kültürünün bir parçası haline dönüştürmüşlerdir" dedi. Doç. Dr. Bekir Şişman, UNESCO'nun Karagöz'ü Türklerin gölge oyunu olarak tescillediğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Gümüş, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencinin katıldığı gösteri büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi. Gösterinin sonunda Prof. Dr. Hasan Gümüş, Hayali Mustafa Mutlu'ya ve sahnede kendisine yardım eden eşine teşekkür ederek plaket takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: