"Medeniyetler İttifakı Projesi" Türkiye'de

VİYANA (İHA) - Merkezi Viyana'da bulunan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ev sahipliğinde, teşkilata üye ülkelerin büyükelçilerinin katılımıyla düzenlenen 'Medeniyetler İttifakı Projesi' konulu konferansın ardından açıklamalarda bulunan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, 'Medeniyetler İttifakı Projesi'nin son toplantısının Türkiye'de yapılacağını söyledi.

Hofburg Sarayı'nda düzenlenen "Medeniyetler İttifakı Projesi" konulu konferansın ardından basın mensuplarına yönelik olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Basın açıklamasında konuşan Bakan Aydın, "AGİT güvenlik ve işbirliği bakımından son derece önemli, dünya çapında bir kuruluştur. Uğraştığı alan da bizimle örtüşüyor. AGİT ile çalışmalarımıza bundan sonra da devam edeceğiz. Çalışmalarımızda, İslam Konferansı Teşkilatı ile başından beri işin içindeyiz. Arap Birliği ile de birlikte yürüttüğümüz işler var. Önümüzdeki toplantıyı Senegal'de yapacağız. Her türlü organizasyonla işbirliği yapalım ki, hükümetleriyle, sivil toplum örgütleriyle, geniş halk kitleleriyle bu işi götürebilelim" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Şu ana dek 2 toplantının gerçekleştiğini ve 3. toplantının Senegal'de yapılacağını belirten Aydın, "Senegal'de daha çok, ön plana çıkan somut projeler üzerinde duracağız. 4. toplantıya çok iyi hazırlanmamız gerekiyor. Çünkü Türkiye'de olacak. Türkiye'de sonuç toplantısı yapılacak. Hazırladığımız aksiyon programının daha rafine bir hale gelmesi için son toplantımızı yapacağız. Bu programı BM Genel Sekreteri'ne sunacağız. BM Genel Sekreteri de rapor hakkında çalışmalarını yürütecek ve daha sonra da tebliğ edilecek" dedi.