Medeniyetler Korosu Afyonkarhisar’da Konser Verdi

Medeniyetler Korosu Başkanı Özfırat, Nobel Barış Ödülü'nü alırlarsa 1 milyon euro ile tek kubbeli bir...

Medeniyetler Korosu Başkanı Özfırat, Nobel Barış Ödülü'nü alırlarsa 1 milyon euro ile tek kubbeli bir bina yapacaklarını, bu binanın üç kapısının bulunacağını, birinden camiye, birinden kiliseye, diğerinden ise sinagoga girileceğini söyledi. Özfırat, misyonlarının Gazze’de barış içerisinde konser verdiklerinde biteceğini söyledi.

Antakya’dan yola çıkan, Türkiye’deki farklı seslerin birliğini temsil eden ve üç semavi dinin üyelerinin bulunduğu Medeniyetler Korusu, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Afyonkarahisar Valiliğinin davetlisi olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi'nde konser verdi.

Reklam
Reklam

Konser sırasında üç semavi dine ait ilahilerin yanı sıra bir de Kürtçe şarkı okundu. Sarı Gelin türküsünü Türkçe, Ermenice ve Azerice seslendiren koro, ilgiyle izlendi.

Üyeleri arasında rahip, imam, kuyumcu, öğretmen, öğrenci ve çeşitli meslek mensuplarının bulunduğu koro, seslendirdiği ilahiler ve türküleri konseri izlemeye gelen şehit yakınlarına ve gazilere adadı.

Medeniyetler Korosu'nun farklı kültür ve dinlere mensup insanlardan oluştuğunu anlatan koro başkanı Yılmaz Özfırat, konser arasında yaptığı konuşmalarda barış ve kardeşlik mesajları verdi. Koro üyelerinin Müslüman, Hristiyan ve Musevi dinlerine mensup olduğunu belirten Özfırat, şöyle konuştu:

“Koromuzdaki sanatçılar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Birileri zamanında bizim ülkemizi karıştırmaya çalıştı. Şimdi de belki birileri bir şeyler yapmaya çalışıyor. Birlik olup kenetlenerek Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı ve Çerkez'iyle bütün dünyaya bir mesaj veriyoruz. 'İşte bakın bizde böyle bir güzellik var.' Bu mesajı vermek istiyoruz.”

Reklam
Reklam

Medeniyetler Korosu'nun 2012 Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildiğini dile getiren Özfırat, “Bize, Nobel Barış Ödülü’nü aldığımızda, 1 milyon euroluk ödülü ne yapacağımız soruluyor. Biz bu ödülü kazanırsak tek kubbeli bir bina yaptıracağız. Bu binanın üç kapısı olacak. Birinden camiye, birinden kiliseye, diğerinden de sinagoga girilecek. Misyonumuz, Gazze’de barış içinde konser verdiğimiz zaman bitecek” dedi.

Medeniyetler Korosu’nun konserini; Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak askeri erkan, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar izledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz