Medeniyetler Korosu Barış Için Güneydoğu’da

Antakya Medeniyetler Korosu, Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa’da konser verdi. Koro, birçok dilde ilahi, şarkı...

Antakya Medeniyetler Korosu, Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa’da konser verdi. Koro, birçok dilde ilahi, şarkı ve ezgi seslendirdi.

Şanlıurfa Ömer Türkmen Okulu Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, ilahiyatçı Hüseyin Kara’nın sohbeti ile başladı. Kara, İslam’ın Osmanlı’dan sonra sahipsiz kaldığını söyledi. İslam âleminin Allah’ın kitabına sahip çıkamadığını belirten Kara, “Biz sahip çıkamadık. İslam âlemi sahip çıkamadığı için yollarımızı şaşırdık. Batı dünyasının arkasına takıldık. Her şeyimizi yıkan, bizi perişan eden, medeniyetimizi alt üst eden Batı'nın arkasına takıldık. Devlet politikası olarak, millet olarak takıldık. Emanetlerden uzaklaştık nesiller Kur'an bilmiyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Ardından Alevi, Sünni, Ermeni, Musevi, Katolik ve Ortodoks inancına sahip kişilerden 120 kişilik Antakya Medeniyetler korosu barış için konser verdi. Rahibe, öğretmen, imam, doktor ve birçok esnafın içerisinde yer aldığı koro, farklı dillerde konser sundu. FEM Dersaneleri tarafından organize edilen etkinlikte farklı dillerde sunulan ilahi, ezgi ve türküler izleyiciden alkış aldı. Bazen hüzünlendiren, bazen neşelendiren bazen de duygulandıran eserlere katılımcılar da eşlik etti.

Şanlıurfa’yı milletlerin mozaiğine benzeten koro şefi Yılmaz Özfırat, “Birçok milletin yüzyıllardır bir arada yaşaması bizim buraya gelmemizde de ilham kaynağı oldu. Kendi medeniyetlerimizi buraya getirerek Urfa halkı ile buluşturduğumuz için çok mutluyuz.” dedi.
Koro ile ilgili bilgi veren Özfırat, “Koromuz 120 kişiden oluşuyor. 7 milyara doğru emin adımlarla gidiyoruz. İçerisine baktığımız zaman Alevi, Sünni, Ermeni, Musevi, Katolik ve Ortodoks var. Biz çözüm sürecini sonuna kadar destekliyoruz. Barış olsun, huzur olsun, ülkemiz daha güzel yerlere gitsin istiyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Koro sanatçısı Meltem Bingöl de dünyanın her yerinde barış istediklerini vurguladı. Bingöl, tüm türkü, ilahileri barış için söylediklerini ifade etti.

Koroyu izleyen Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık koronun içerisinde bulunan farklı millet ve inançlardaki insanlara dikkat çekti. “Bu koromuz içinde Müslümanı da var gayri Müslimi de var. Irk olarak Yahudi de var, Türk de var, Arap da var. Yıllardan beri, Osmanlı döneminden beri insanlarımız hep beraber yaşamışlar. Hiç kimse ayrım yapmadı.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz