Medeniyetler Korosu zihinsel engellilere konser verdi

Hatay’da hoşgörü rüzgarının esmesinde öncülük eden Medeniyetler Korosu, İskenderun’da zihinsel engelli vatandaşların rehabilitasyonu amacıyla konser...

Hatay’da hoşgörü rüzgarının esmesinde öncülük eden Medeniyetler Korosu, İskenderun’da zihinsel engelli vatandaşların rehabilitasyonu amacıyla konser verdi.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Mustafa Yazıcı Kültür Merkezi'nde düzenlenen konser öncesi zihinsel engelli öğrenciler piyano ve flüt resitali sunarak izleyicilerden alkış aldı. Dört semavi din temsilcilerinden oluşan Antakya Medeniyetler Korosu, üç semavi din ve 6 farklı medeniyetten derlenen ilahileri seslendirdi. Koronun ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ adlı şarkısına davetliler de eşlik etti.
Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat, konser öncesi yaptığı konuşmada, “Koromuz Hatay’da üç semavi dinin, 6 farklı medeniyetin hoşgörü ve kardeşlik ortamını tüm dünyaya göstermek için yola çıkmıştır. Bugüne kadar en önemli konserlerimiz New York’ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde ve Avrupa Birliği Parlamentosu’nda verdiğimiz konserlerdir. Bunlarla, ülkemizin ve insanlarımızın tanıtımına gayret sarfetmekteyiz.” dedi.
Konsere protokol üyeleri, sanayici ve işadamları ile diğer davetliler katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz