Medeniyetlerin Korosu İzmir'de Sahne Alacak

İZMİR (AA) - Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı (EBSOV) Kadınlar Birliği, Antakya Medeniyetler Korosu'nu İzmirli sanatseverlerle buluşturuyor.

İZMİR - Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı (EBSOV) Kadınlar Birliği, Antakya Medeniyetler Korosu'nu İzmirli sanatseverlerle buluşturuyor. EBSOV'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 3 semavi dinin mensuplarından oluşan Antakya Medeniyetler Korosu, Ege Bölgesi Sanayi Odası üyesi sanayicilerin katkıları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle bu kez bursiyer öğrenciler için sahne alacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde 1 Nisan 2014 Salı akşamı gerçekleşecek konserden elde edilecek gelir öğrencilere burs olarak verilecek. Açıklamada görüşlerine yer verilen EBSOV Kadınlar Birliği Dönem Başkanı İhsan Özduran, vakıf olarak 550 öğrenciye burs verdiklerini, konserden elde edilecek gelirin burs hesabına aktarılacağını ifade etti. Biletlerin 75 liralık bağış karşılığında EBSOV'dan satın alınabileceğini kaydeden Özduran, yaklaşık 1.5 saat sürecek konseri Şef Yılmaz Özfırat'ın yöneteceğini belirtti. Tek gecelik konser için 50 kişilik bir koronun geleceğini kaydeden Özduran, "Konsere şimdiden çok ilgi var. İzmir'deki cemaat liderleri ve İzmir müftülüğüne de bu konserimize beklediğimizi ilettik. Barışa, sağduyuya çok da ihtiyacımız olan bir dönemde bu konseri düzenliyoruz. Sevgi ve hoşgörüyü tekrar vatandaşlarımıza bu konserle hatırlatacağız. Konser, toplumun gergin yaşamını da bir nebze olsun yumuşatacaktır" ifadelerine yer verdi. 2007 yılında Turizm Haftası’nın Antakya’da start alması nedeniyle oluşturulan ve 2008 yılında dernekleşen Antakya Medeniyetler Korosu’nda, üç semavi dine mensup Antakya’da yaşayan rahipler, imamlar, rahibeler, kuyumcular, öğretmenler, öğrenciler, emekliler ve serbest meslek mensuplarından kişiler yer alıyor. Yurt dışında da konserler veren Antakya Medeniyetler Korosu, özelde Antakya, genelde Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlamayı, halen var olan güzellikleri herkesle paylaşıp yeni bir ufuk açarak evrensel bir dil olan müzikle insanlığı doğru ve güzelliğe çekip medeniyetler arasında köprü oluşturarak bir arada tutmayı hedefliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: