Medical Park Samsun Hastanesi, bölgenin ilk kemik iliği nakil merkezini kurdu

Medical Park Samsun Hastanesi, Karadeniz Bölgesi’nin ilk kemik iliği merkezi’ni kurdu. Medical Park Samsun...

Medical Park Samsun Hastanesi, Karadeniz Bölgesi’nin ilk kemik iliği merkezi’ni kurdu.

Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Opr. Dr. Hikmet Çavuş, "3. yılımızda Samsun’a pediatrik kemik iliği nakli müjdesini vermek istiyoruz. Bu konudaki hukuki süreç tamamlandı ve Mart ayı içerisinde Samsun hastanemizde ilk kemik iliği naklini gerçekleştirmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

Sağlık kenti Samsun’da 3 yıl önce 70 milyon dolar maliyetle kurulan ve 710 personeli bulunan Medical Park Samsun Hastanesi, üçüncü kuruluş yıl dönümünde verilen hizmetleri kamuoyu ile paylaştı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Genel Müdürü Opr. Dr. Hikmet Çavuş, 2012 yılında Samsun’da kemik iliği nakli gerçekleştirmeyi planladıklarını ve gerekli altyapıyı hazır hale getirdiklerini belirtti. Opr. Dr. Hikmet Çavuş, "3. yılımızda Samsun’a pediatrik kemik iliği nakli müjdesini vermek istiyoruz. Bu konudaki hukuki süreç tamamlandı ve Mart ayı içerisinde Samsun hastanemizde ilk kemik iliği naklini gerçekleştirmeyi planlıyoruz." diye konuştu. Türkiye’de özel hastane alanında ilkleri başardıklarını hatırlatan Opr. Dr. Hikmet Çavuş, 2011 yılda sağlık alanında en çok yatırımı yapan ve en yaygın hastanelere sahip olan Medikal Park Grubu olarak 2012 yılını da bu alanda lider olarak tamamlayacaklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Medical Park hastaneler gurubunun Türkiye genelinde 17 merkezde hastanesi bulunduğunu dile getiren Dr. Çavuş, "Bünyemize yeni katılacak olan hastaneler var. Özellikle Ankara’da yapımı devam eden ve yeni yapılacak ikinci bir hastanenin de anlaşmaları imzalandı. Samsun’da ikinci bir hastanemiz kent merkezinde VİP hastane olarak yılsonunda hizmete girecek. Yani bu hastanelerin tamamlanmasının ardından bu yılın sonunda toplam hastane sayısını 25 yapmayı hedefliyoruz. Samsun’daki hastanenin bölge hastanesi gibi çalıştığını kaydeden Genel Müdürü Opr. Dr. Hikmet Çavuş, şuan 710 personeli bulunan halen 68’i yoğun bakım ünitesinde olmak üzere toplam 206 yatakla, 34 ayrı branşta 104 hekim ile hizmet verdiklerini anlattı. Samsun Medical Park Hastanesi Türkiye’de beklide bir ilki başararak gerek hasta sayısı gerekse gelir itibariyle kurulduğu yıl verdiği hizmetler ile bölgede çık hızlı kabul gördüğünü vurgulayan Çavuş, "Medical Park Samsun Hastanesi’nin hizmete girmesiyle Samsun’un yoğun bakım sorunu büyük ölçüde çözülüp şehir dışına hasta sevki durdu. Kalp damar cerrahisinde, 6 ay sonraya gün verilme dönemi bitti. Görüntüleme hizmetlerinde vatandaşa günü birlik hatta saatlik sonuçlar verilmeye başlandı. Genel Cerrahi, Kardiyoloji, Göğüs Cerrahisi, Dahiliye, Beyin Cerrahisi, Onkoloji, Üroloji, Kulak Burun Boğaz ve Kalp Damar Cerrahisi’nde toplam 32 bin 889 ameliyat gerçekleştirdik." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Öte yandan ileriye dönük en önemli projelerinden birisinin vakıf üniversitesi olmayı hedeflediklerini belirten Opr. Dr. Hikmet Çavuş, "Bu konuda mevcut kurulu bir vakıf üniversitesi ile de bu düşüncemizi gerçekleştirebiliriz. Kurulu bulunan üniversitenin biz kurum olak sağlık alanında her türlü imkânımızı seferber edebiliriz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz