Medikalciler kümelenme yolunda ilk adımı attı

Çukurova Medikalciler Derneği (ÇUMED) önderliğinde ve Adana Ticaret Odası (ATO) Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezlerinin...

Çukurova Medikalciler Derneği (ÇUMED) önderliğinde ve Adana Ticaret Odası (ATO) Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezlerinin (ABİGEM) desteğiyle bir araya gelen medikalciler kümelenme yolunda ilk adımı attı.

Adana HiltonSa Otelindeki toplantıya katılan medikal firması yetkililerine, ABİGEM’in desteğiyle serbest danışman Yeliz Çuvalcı ‘kümelenme ve kümelenmenin faydaları’ üzerine bir sunum yaptı.

Sektörün içinde bulunduğu sıkıntıların yanı sıra 5 yıl sonrasında nereye geleceği konuları üzerinde de beyin fırtınası yapan medikal firması temsilcileri çarpıcı sonuçlara ulaştı. Üretim ve tedarikçilik sektöründe güçlerini birleştirerek ortak hareket edebileceklerini ifade eden medikal firması temsilcileri, Türkiye’de üretilmeyen medikal ürünlerin Adana’da da üretilebileceği görüşünde hemfikir oldular.

Reklam
Reklam

ÇUMED Başkanı Dr. Hilmi Akşamoğlu da sektörde kar marjlarının sürekli düştüğünü belirterek, “Çukurova bölgesinde faaliyet gösteren medikal firmalarının yüzde 98’i tedarikçi konumunda. Ürünlerin tamamına yakını yurt dışından ithal ediliyor. Ciddi anlamda döviz çıkışı oluyor. Bunu tersine çevirebilmemiz için bir araya gelerek ortak bir üretim merkezi oluşturmamız gerekir.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: