Medine'de Ölü Bulunan Türk Öğretmenin Otopsi Raporu: Ölmeden Önce Darp Edilmiş

Suudi Arabistan'ın Medine şehrinde boş bir alanda ölü bulunan Samsunlu öğretmen Yunus Emre Elevli'nin ölümüyle...

Suudi Arabistan'ın Medine şehrinde boş bir alanda ölü bulunan Samsunlu öğretmen Yunus Emre Elevli'nin ölümüyle ilgili sır perdesi aralanıyor. Otopsi raporuna göre Yunus Emre’nin ölmeden önce darp edildiğine dikkat çekiliyor. Doktor raporunda ise Yunus Emre’nin cenazenin yerinin değiştirildiğinin altı çiziliyor.

Samsun'da Kazım Orbay İlköğretim Okulu'nda bilgisayar öğretmeni olarak görev yapan Yunus Emre Elevli, 3 yıl önce eşi Seyhan Elevli'nin Suudi Arabistan'ın Medine Uluslararası Türk Okulu'nda öğretmen olarak göreve başlaması üzerine Medine’ye gitti. 2 çocuk babası olan 32 yaşındaki Yunus Emre Elevli, 16 Şubat 2013 gecesi Zırh Mescidi ile hafızlık Kur'an kursu arasındaki boş alanda ölü olarak bulundu.

Reklam
Reklam

Oğlunun ölüm haberini alan Samsun’da Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda müdür olarak görev yapan baba Mehmet Elevli, oğlunun ölümüyle ilgili olayın aydınlanması için çaba sarf ediyor. Oğlunun ölümü konusunda polisin ilk önce kalp krizinden şüphelendiğini aktaran baba Elevli, hazırlanan otopsi raporunda ölüm nedeninin cinayet olabileceğinin ağır bastığını dile getirdi.

Baba Mehmet Elevli, “Rapordan öğrendiğimize göre oğlumun kafes kemiğinde, omuzdaki leğen kemiğinde ve kaburga kemiklerinde kırık var. Sağ ve sol göğüs üzeri ile sırtta kürek kemiğinin az yukarısında sağ ve sol sırtta darp izi, sağ kalça iç ve diş kısımda darp izleri mevcut. Yetkililer otopsi raporuna dayanarak cinayet olma ihtimali yüksek olduğunu söylüyor. Doktor raporunda ise cenazenin yerinin değiştirildiği belirtiliyor.” diyerek oğlunun bir cinayete kurban gittiyse bunun aydınlatılmasını istiyor. Bu konuda Türk makamlarından da yardım talep eden baba Elevli, o gece oğlunun telefon trafiğinin incelenmesini talep ettiklerini ancak bundan bir sonuç alamadıklarını ifade etti. Ölüsü bulunmasından sonra oğlunun telefonuna, ‘Yunus Emre intihara zorlandı, öldürüldü’ şeklinde mesaj geldiğini hatırlatan baba Elevli, “Suud polisinden Yunus Emre’nin telefon kayıtlarının incelenmesini istedik. Ancak şu ana kadar her hangi bir çalışma yapılmadı.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Olayla ilgili 6 kişinin gözaltına alındığını aktaran Elevli, “Bu konuda Türkiye deki ilgili makamların bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Kimseyi suçlamak istemiyoruz. Ancak gerçeklerin ortaya çıkması ve adaletin yerini bulmasını istiyoruz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: