Medya Etik Konseyi'nden Ali Bayramoğlu'na Kınama

Medya Etik Konseyi, TESEV’in düzenlediği ‘Referandumdan Sonra HSYK’ konulu toplantıda Zaman Gazetesi muhabiri Büşra Erdal’a...

Medya Etik Konseyi, TESEV’in düzenlediği ‘Referandumdan Sonra HSYK’ konulu toplantıda Zaman Gazetesi muhabiri Büşra Erdal’a yönelik sözlerinden dolayı Gazeteci-Yazar Ali Bayramoğlu’nu kınadı. Konuyla ilgili açıklamada, Bayramoğlu’nun tavrı gazetecili mesleğine aykırı bir davranış olarak yorumlandı.

TESEV’in düzenlediği ‘Referandumdan Sonra HSYK’ konulu toplantıda moderatörlük yapan Ali Bayramoğlu, Zaman Gazetesi Muhabiri Büşra Erdal’ın bir sorusu üzerine “Sen angajesin, sen tetikçisin” ithamında bulunmuştu. Bayramoğlu’nun tutumuna Basın Etik Konseyi’nden de tepki geldi. Yazalı bir açıklama ile yaşananları eleştiren Basın Etik Konseyi açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Gazeteci Yazar Ali Bayramoğlu’nun moderatörlüğünde TESEV’in yaptığı ‘Referandumdan sonra HSYK’ toplantısının sorular bölümünde Zaman Gazetesi muhabiri Büşra Erdal’ın sorusuna karşı Ali Bayramoğlu’nun ‘Sen angajesin ve sen tetikçisin ‘ benzeri sözleri sarfetmesini esefle kınıyoruz.

Reklam
Reklam

Gazetecilik mesleği gereği kendisine toplantının sorular bölümünde soru yönelten bayan bir gazeteciye ‘sen tetikçisin’ ve benzeri sözleri sarfeden Ali Bayramoğlu’nun bayan gazeteciye angajesin ve 5 kez ısrarla ‘sen tetikçisin’ demesinin gazetecilik mesleğinin ilkelerine aykırı bir davranış olarak görüyoruz.

Gazetecilik mesleğinde yıllardır çalışan ve saygın bir konumu bulunan bir gazeteci yazar olan meslektaşımızın aktif muhabirlik yapan bayan bir gazeteciye karşı hoşuna gitmeyen bir soru karşısında davranış biçiminin hissi ve ani bir refleks sonucu olduğunu düşünmek istiyoruz. En kısa zamanda 2 meslektaşımız arasında karşılıklı nezaket ve saygının teessüs etmesini temenni ediyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz