Medya, Kadınlar Gününde Şiddeti Ele Aldı

'Dünya Kadınlar Günü' olarak kutlanan 8 Mart'ta Türk medyası, kadınlara yönelik şiddete büyük yer ayırdı....

'Dünya Kadınlar Günü' olarak kutlanan 8 Mart'ta Türk medyası, kadınlara yönelik şiddete büyük yer ayırdı. Dün yayınlanan bin 349 haberden 848'inde kadına yönelik şiddet ele alındı.

Medya takip ajansı Interpress’in yaptığı araştırmaya göre, ulusal, bölgesel ve yerel iki binden fazla gazete ve dergide, 8 Mart Kadınlar Günü’nün önemine değinen toplam haber sayısı bin 349 olduğu belirlendi. Bu haberler içinde 848 adet ile ilk sırada, ülkemizde 73 ildeki 8 bin 908 kadının devlet koruması altında olduğu, kadına yönelik şiddet konusunun işlendiği haberin olduğu saptandı. Uluslararası Çalışma Örgütü’nün araştırmasına göre kadınların yarıdan fazlası düşük ücretlerle kötü çalışma koşullarında istihdam edildiğinin belirlendiği çalışma şartları konusunda 205 haber yayınlanırken, kadın erkek eşitliği konusu da 78 kez haberlerde yer aldı. Dünya Kadınlar Günü gazetelerin köşe yazılarında toplam 152 defa yorumlanırken, gündemin ilk maddesi yine kadına uygulanan şiddet oldu.

Reklam
Reklam

Kadınlar günü, televizyon ekranlarında da geniş yankı buldu. Interpress’in 60’ı aşkın ulusal, bölgesel ve yerel kanallar üzerinde yaptığı kadınlar gününe özel araştırmada, ekrandaki kanalların sabah, öğlen, akşam ve gece yayınladığı haber kuşaklarında toplam 978 haber çıktığı belirlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: