"Megastar Tarkan"ın köylüleri ayaklandı

Ünlü popçu Tarkan'ın köyü olan Rize'nin İkizdere ilçesi Rüzgarlı köyü sakinleri köylerinde kurulması planlanan Elektrik santralini yaptırmamak için seferber oldu.

Pop sanatçısı Tarkan'ın da köyü olan İkizdere ilçesi Rüzgarlı köyü üzerindeki Rüzgarlı deresi üzerinde yapılması planlanan 2 Hidro elektrik santraline karşı çıkan köylüler eylem yaptı.

Bin nüfusa sahip 200 haneli köyde çok sayıda köylü mahkemenin bilirkişi tayin edip Rüzgarlı Deresi vadisinde inceleme yaptığı sırada ellerinde "Dereme dokunma", "Deremi kurutma", "Köyümüz deremiz bizim cennetimizdir, cehenneme çevirme", "Doğa katliamına hayır" yazılı pankartlarla yürüyüşe geçti. Köylüler mahkeme heyetinin çalışmalarını uzaktan izlerken dere suyunun temiz olduğunu kanıtlamak için dereden su içti. Köylüler yapılacak santrale kesinlikle karşı olduklarını belirterek, "Köyümüzün doğal güzelliği bozulacak. Dere alabalığımız yok olacak. Köyümüz heyelan bölgesidir. Santral yapılırsa buralar hep kopar gider. O zaman da köyden çıkıp gitmemiz lazım. Sonun kadar direneceğiz" dediler.,

Reklam
Reklam

Köylüler adına mahkemeye müracaat eden Halil Demircan ise "Karadeniz'de derelerde santral yapılsın. Ama isteyen köylerde yapılsın. Rüzgarlı köyü halkı bunu istemiyor. Çünkü bu vadinin kendine özgü bir güzelliği vardır. Bu güzellik tamamen yok olacaktır, bozulacaktır. Şirket kazanacak, köylü kaybedecektir. Burada bizim anayasal hakkımız var. Yaşama hakkımız var. Buna müdahale edilmesini istemiyoruz. Bu konuda mücadelemizi sürdüreceğiz. Şirketin kanunsuz, hukuksuz, bürokrasiyi etki altına alarak bize dayattığı kararları biz kabul etmyeceğiz dedi.