Meğer bulaşıklar bu yüzden çiziliyormuş! Bulaşık makinesindeki bu sorunu gidermek için...

Gelişen teknoloji sayesinde günlük hayattaki bazı işler, herkes için daha kolay yapılabilir hale geldi. Teknolojik ürünlerin sağladığı rahatlık fazlasıyla memnun edici. Hayatı kolaylaştıran bu ürünlerden biri de bulaşık makinesi! Günümüzde neredeyse her evde bulunan ve demirbaş eşyalar arasına giren bulaşık makinesinin olmadığı bir hayatı düşünebilir misiniz?

Bulaşık makinesi, özellikle çalışanlar için hayat kurtarıcıdır. Ancak pek çok kişi zamanla bulaşık makinesinin verimsiz çalışmasından şikayetçi olmaya başlar. Bulaşık makinesi kullanan birçok kişinin ortak sorunu bulaşıkların çizilmesidir. Peki, bulaşıkların çizilmesi neden kaynaklanır? Bunu önlemek için neler yapılabilir? İşte sizin için tüm yöntemler...

BULAŞIK MAKİNESİ BULAŞIKLARI NEDEN ÇİZER?

Kullanılan deterjanın türü ve miktarı bulaşıkların çizilme nedeni olabilir. Makinelerde, sıvı ya da tablet deterjanlara göre daha ekonomik olan toz deterjanı tercih edenler oluyor. Toz deterjandaki toz tanecikleri erimeden hızla bulaşıklara temas ederek bulaşıkların çizilmesine sebep olur. Toz deterjan kullanmayı tercih ediyorsanız deterjan haznesini ağzına kadar tıka basa doldurmamalısınız. Makine yeteri kadar deterjanı aldıktan sonra fazlasını bırakır. Geriye kalan deterjan ise bulaşıklarınıza yapışarak çizilmelere sebep olur.

Reklam
Reklam

Kullanılan deterjan kadar, bulaşıkların makineye dizilme şekli de önemli bir faktördür. Makineye olması gerekenden fazla bulaşık yerleştirmek hem bulaşıkların iyi temizlenmemesine hem de çizilmesine sebep olur.

Makinenin tuz ve parlatıcı ayarlarının hatalı olması ve şebeke suyunun sertlik derecesi de bulaşıkların çizilmesine sebep olan diğer faktörlerdir. Birçok kişi kullandığı tablet deterjanların içeriklerinden dolayı tuz ve parlatıcı kullanmayı bırakır. Ancak hoşunuza gitmeyen çizilmelerin önüne geçmek için tuz ve parlatıcı kullanmayı denemelisiniz. Deneyin ve olumlu sonuçları gözlerinizle görün.

BULAŞIKLARIN ÇİZİLMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER

Bulaşık makinesinde pırıl pırıl parlayan ve çizilmemiş lekesiz bulaşıklar görmek herkesi son derece memnun eder. Bulaşık makinesi, daha az su kullanımı ve suyu ısıtma süresi bakımından elle yıkamaya göre hem su hem de enerji tasarrufu sağlar. Ancak bulaşık makinesinin iyi yıkamamasından şikayet ederek bulaşıklarını elde yıkayan kişi sayısı giderek artıyor.

Reklam
Reklam

En kaliteli deterjanları kullananlar bile bu durumdan şikayet ederek bulaşıkların çizilmesini önlemek için doğal yöntemleri deniyor.

Sirkenin parlatıcı özelliğini keşfedin ve kimyasal parlatıcılar yerine sirkeyi doğal parlatıcı olarak kullanın. Bu yöntem doğal olduğu gibi aynı zamanda da ekonomiktir. Sirke kokusu makinede ya da bulaşıklarda kalır mı tereddüdü yaşamadan gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Bulaşık makinesindeki bulaşıkların çizilmesini önlemek için kimyasal ürünler yerine mümkün olduğu kadar doğal temizleyiciler tercih edilmeli. Limon, sirke ve limon tuzu yaygın olarak kullanılan ve sonuçları oldukça memnun edici doğal yöntemlerdir.