Meğer slogan değişmemiş

TSK'nin “Güçlü Ordu Güçlü Türkiye” sloganı Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde “Güçlü Türkiye Güçlü Ordu” olarak yayınlanmıştı.

Genelkurmay Başkanlığı geçen yıl kullanmaya başladığı “Güçlü Ordu Güçlü Türkiye” sloganını Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın 2219. Kuruluş Yıldönümü için hazırlatılan afişlerde “Güçlü Türkiye Güçlü Ordu” şeklinde değiştirmiş ve yeni sloganlı afişler Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yayınlanmıştı.

Star Gazetesi'nin haberine göre; kamuoyunda “Güçlü Türkiye mi, Güçlü Ordu mu önce gelir?” tartışmalarına rağmen yaklaşık 10 aydır “Güçlü Ordu Güçlü Türkiye” sloganında ısrar eden Genelkurmay’ın sloganda yaptığı bu değişiklik, dün tüm medya organlarında geniş yer buldu. Ancak “Güçlü Türkiye Güçlü Ordu” afişleri dün beklenmedik bir şekilde Genelkurmay internet sitesinden kaldırıldı. Bu durumun nedeni hakkında sorulara karşın Genelkurmay’dan yanıt gelmedi. Buna karşın askeri kaynaklar, afişte “Güçlü Türkiye”nin “Güçlü Ordu”nun önünde yer almasının “teknik bir hata” olduğunu, bu nedenle de afişin geri çekildiğini bildirdiler. TSK’nın önümüzdeki günlerde “teknik hata”yı gidererek “Güçlü Ordu Güçlü Türkiye” sloganıyla afişi yeniden yayımlaması bekleniyor.

Reklam
Reklam