Mehdi Eker Ve Eşi “Şemmame” Ile Coştu

Uluslar arası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından düzenlenen 10.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları şiir yarışması finali Ankara Kapalı...

Uluslar arası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından düzenlenen 10.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları şiir yarışması finali Ankara Kapalı Spor Salonu’nda yapılıyor.

Şiir yarışması finalini izlemek için Ankara Kapalı Spor Salonu’ne gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker kürkçe türkü Şemmame eşliğinde halay çeken öğrencilere eşi ile birlikte eşlik etti. Bakan Mehdi Eker eşi işle birlikte “Şemmameyi'' ile halay çeken Türkçe Sevdalısı öğrencilerle coşkulu ritim tuttu. Yapılan organizasyonun bir kültür şöleni olduğunu ifade eden Eker, ''Yapılan sadece şiir ve müzik organizasyonu değil. İçinde folklörü, içinde müziği, içinde edebiyatı, içinde sohbetin yer aldığı büyük bir şölen. Bu nedenle insanların farklı hassalarına, farklı özelliklerine hitap ediyor. Gözlere, kulağa, gölüne hitap ediyor.'' dedi.

Reklam
Reklam

Gabonlu Nadya'nın Diyarbakır'da Kürtçe türkü Şemmame'yi muhteşem söylediğine vurugu yapan Bakan Eker, bunu yaptıran şeyin sevgi, aşk olduğunu, bu durum sevgi medeniyetini dışa vurulması olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: