Mehir Vakfı Suriyeli Sığınmacılara Yardım Tırı Gönderdi

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, Türk Kızılayı işbirliğiyle Suriyeli sığınmacılara yardım tırı gönderdi.

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, Türk Kızılayı işbirliğiyle Suriyeli sığınmacılara yardım tırı gönderdi.

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Genel Başkanı Mustafa Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya ve Türkiye gündemindeki olaylara kayıtsız kalamayacaklarını belirtti.

Bu sebepten dolayı Suriyeli sığınmacılara yardım tırı gönderdiklerini anlatan Özdemir, "Simav ve Van'da depremde mağdur olan vatandaşlara duyarsız kalmadık. Suriyeli sığınmacılar için de duyarsız kalamayız" dedi.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 6-7 aydır kamuoyunun Suriye dramını takip ettiğini dile getiren Özdemir, Türkiye'de 30 bine yakın sığınmacının bulunduğunu anımsattı.

Sığınmacılara mübarek Ramazan ayında mutluluk yaşatmak istediklerini anlatan Özdemir, "Bu sebeple Türk Kızılayı'na müracaatta bulunduk. Kızılay yetkilileri de bu projeye değer verdi. Mehir Vakfı olarak 8 bin 572 adet giyim malzemesi ve ayakkabıdan oluşan yardım paketini gönderdik" dedi.

Özdemir, çalışmanın gerçekleşmesinde katkısı bulunan Türk Kızılayı'na ve hayırseverlere teşekkür etti.

Muhabir: Mümin Altaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: