Mehmed Ali Birand: 2012 yılı kritik bir dönem

Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Birand, komşu ülkelerde yaşanan siyasi süreç dolayısıyla 2012 yılının kritik bir dönem...

Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Birand, komşu ülkelerde yaşanan siyasi süreç dolayısıyla 2012 yılının kritik bir dönem olduğu söyledi. Birand, Türkiye’nin bu süreçten etkilenebileceğini ifade ederek bu dönemi yara almadan atlatacak bir Türkiye’nin daha büyük bir Türkiye olacağını vurguladı.
Süleyman Şah Üniversitesi Medya İletişim Kulübü’nün düzenlediği söyleşi Kartal Hayriye Dumankaya Yerleşkesi konferans salonunda gerçekleşti. Mütevelli Heyet Başkanı Ali Dumankaya'nın ev sahipliği yaptığı söyleşide Gazeteci-Yazar Mehmet Ali Birand'ın katılımıyla Türkiye ve dünya gündemi, üniversite gençliği, fırsatlar eşiğindeki Türkiye konuları tartışıldı. Birand'ın hoşgörü ve kültürel birliktelik üzerinde durduğu konuşması ilgiyle karşılandı.
Birand, günümüzde eğitimin burslarla desteklendiği ve Dumankaya Holding gibi büyük kuruluşların eğitime bu yönde destek vermesinin öğrenciler için büyük avantaj olduğunu, tamamı burslu olan Süleyman Şah Üniversitesi öğrencilerinin şanslılığına dikkat çekti. Birand öğrencilik döneminde bu tip imkanlar olmadığından bu tür desteklerin önemini daha iyi bildiğini ifade etti. En büyük eksikliğin hoşgörülü olamamaktan kaynaklandığını vurgulayan Birand öğrencilere, hoşgörülü olma ve kendilerine olan güvenlerini arttırma adına çokça özeleştiri yapmaları tavsiyesinde bulundu.
Birand, komşu ülkelerde yaşanan siyasi süreç dolayısıyla 2012 yılının kritik bir dönem olduğunu ve Türkiye’nin bu süreçten etkilenebileceğini ifade ederek bu dönemi yara almadan atlatacak bir Türkiye’nin daha büyük bir Türkiye olacağını vurguladı.
Kulüp öğrencilerince yılın habercisi seçilen Birand'a ödülünü Rektör Prof. Dr. Hüseyin Ekiz verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz