Mehmet Akif Ersoy, Eskişehir'de anıldı

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 75. yılında Eskişehir'de anıldı. Yunus Emre Kültür Sanat Sevgi...

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 75. yılında Eskişehir'de anıldı. Yunus Emre Kültür Sanat Sevgi ve Barışa Çağrı Derneği (YUSEV) tarafından Anemon Otel'de düzenlenen programda, araştırmacı yazarlar Adem Çevik ve Vehbi Vakkasoğlu, Mehmet Akif'i anlattı.
Yoğun bir katılımın olduğu gecede, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Samanyolu Eğitim Kurumları'na bağlı Lale Anaokullu öğrencileri İstiklal Marşı'nı 10 kıtasını sahnede ezbere okuması izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Mehmet Akif'in Peygamber Efendimizi anlattığı 'Bir Gece' şiiri Fethullah Gülen Hocaefendi'nin sesinden sinevizyon gösterisi ile katılanlara dinletildi. Havva Kılıçarslan isimli öğrencinin okuduğu Mehmet Akif'in 'Çanakkale' Şiiri salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Reklam
Reklam

"AKİF, ADAM GİBİ ADAMDI, HİÇ BİR MENFAATE ÖNEM VERMEDİ"
Programda konuşan Araştırmacı- Yazar Adem Çevik, Mehmet Akif'in vatanı ve milleti için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan değerli bir şahsiyet olduğunu söyledi. Çevik, Akif'in ömrünün son yıllarını hazin bir şekilde geçirdiğini belirtti. Mehmet Akif'in sadece İstiklal Marşı'nı yazan kişi olarak bilindiğini ifade eden Çevik, "Şairin İstiklal Marşı'nı yazması, hayatı boyunca yaptığı hizmetlerinden sadece birisiydi. Akif, İstiklal Marşı'nı yazmamış olsaydı bile, değerinden hiçbir şey kaybetmezdi." dedi.
Akif'in 1. Dünya Savaşı'nda yaptığı hizmetleri anlatan Çevik, "O yeri geldi, Arap çöllerinde İngiliz ajanlarının kışkırttığı Arap Kabilelerini tekrar Osmanlı tarafına çekti. Yeri geldi, verdiği ateşli vaazlarıyla cephedeki askerlerimizin maneviyatını artırdı. O, adam gibi adamdı. Hiçbir menfaate önem vermedi." diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZA AKİF'İ ÖRNEK GÖSTERMELİYİZ"
Araştırmacı yazar Vehbi Vakkasoğlu'da, Akif'in çocukluğunu, gençliğini ve vatan için verdiği mücadeleleri anlattı. "Ben Akif'i dedem olarak görüyorum" diyen Vakkasoğlu, "Aslında O, hepimizin dedesi" dedi.
İstiklal Şairinin vefalı, sözünün eri ve vatan sevdalısı olduğunu anlatan Vakkasoğlu, şöyle konuştu: "Çocuklarımıza Mehmet Akif'i örnek göstermeliyiz. Eğer çocuklarımızın O'nun gibi olmasını istiyorsak, bizlerde Akif'in anne babası gibi olmak zorundayız. Yeni Akif'lerin yetişmesi için bize düşen görev budur. Akif'e uysaydık bugün terör olayları olmazdı. Akif gerçek bir vatanperverdi. Dost canlısı bir insandı. Yalnız ve kimsesiz yaşadı."
Vakkasoğlu, Akif'i anmak için söz konusu geceyi düzenleyen Eskişehirlilere teşekkür etti. Yunus Emre Kültür Sanat Sevgi ve Barışa Çağrı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ise Mehmet Akif'in değerlerine vefalı davranıp onu unutmayan herkese teşekkür etti. Gecede, Eskişehir Özel Samanyolu Eğitim Kurumları öğrencileri de "Milli Mücadele ve Mehmet Akif" konulu resim sergisi açtı. Sergi katılanlar tarafından büyük beğeni topladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz