Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Yabancı Konuklarını Ağırlıyor

Burdur'un Bucak ilçesi Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı...

Burdur'un Bucak ilçesi Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından desteklenen AB Comenius projesi kapsamında Almanya, İtalya, Portekiz ve Polonya’dan gelen 30 kişiyi misafir ediyor.

Üç gün sürecek etkinliklerin ilk gününde Bucak Kaymakamı Osman Hacıbaktaşoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Dinç’i ziyaret edildikten sonra Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından okul bahçesine kurulan çay bahçesinin tanıtımı yapıldı. Proje Koordinatörü Ömer Abalı, Avrupalı meslektaşları ve öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, önümüzdeki yıllarda da ortaklıklarını devam ettirmek istediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Tea Garden (Çay bahçesi) adlı proje 2011 yılında Ulusal Ajans tarafından kabul edilen ve 6 ortaklı bir AB Comenius Proje olarak

hazırlanırken, proje kapsamında AB ülkeleri ve Türkiye arasında kültürel etkileşim, öğrencilerin kendi bölgelerinde yetişen bitkisel çaylar hakkında bilgi edinmesi ve bu çayları yetiştirmeleri amaçlandığı bildirildi. Bu kapsamda Bucak ve çevresinde yetişen çalba, adaçayı, kekik, salep gibi bitkiler öğrenciler tarafından dağlardan toplanarak geçtiğimiz yıl Mehmet Akif Ersoy İlkokulu bahçesine dikildiği belirtildi.

Çay Bahçesi'n inceleyen yabancı konuklar daha sonra sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Tea Garden projesi kültürel geziler ve Türk gecesinin ardından sona erecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: