Mehmet Akif Ersoy, Okuduğu Okulun Binasında Anıldı

Mehmet Akif Ersoy, vefatının 76’ıncı yılında, öğrenim gördüğü Ziraat ve Baytar Mektebi binası olan Sabahattin...

Mehmet Akif Ersoy, vefatının 76’ıncı yılında, öğrenim gördüğü Ziraat ve Baytar Mektebi binası olan Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde anıldı. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçı, “Mehmet Akif Üniversitesi olarak, Akif’in düşüncelerini paylaşıyoruz” dedi.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 76’ncı yılında, birincilikle mezun olduğu, şimdilerde Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin faaliyet gösterdiği Ziraat ve Baytar Mektebi binasında anıldı.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle düzenlenen anma programına İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçı, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Programda Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Üyesi Yazar Mehmet Doğan yazdığı İstiklal Marşı şiiriyle halkın birlik ve beraberliğine vurgu yaparak, tarihe adını yazdıran büyük şair Mehmet Akif’in hayatı ve eserlerini anlattı.

Reklam
Reklam

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen, Mehmet Akif’in okuduğu okulda bulunmaktan dolayı büyük gurur duyduğunu belirterek, “Sabahleyin mezarı başında andık. Akif, bizim binamızın ilk mezunudur ve birincilikle mezun olmuştur. Burada bir süre öğretmenlik yapmıştır. Safahad’daki hasta şiiri burada geçen bir olay üzerine yazılmıştır” dedi.

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ, TÜRKİYE’NİN “ASIM”INI SEÇECEK

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçı “Bugün onu anmanın hazzını yaşıyoruz. Bu programın burada yapılması bizim ruhumuzu okşuyor. Burdur’dan onun adını getirdik ve onun mekanıyla buluşturduk. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Akif, Türk milli ve beraberlik konularının üzerinde durmuştur. Bizlerde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak onunla aynı düşünceleri paylaşıyoruz” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Saatçı, Mehmet Akif’in milli mücadeleyi kazanan, yiğit ve vatansever nesli ‘Asım’ın nesli’ olarak tanımladığı neslin yeni gençlerde olduğunu belirterek, Türkiye’nin yeni ‘asım’larını 81 ilde başlatacakları projeyle bulacaklarını ve Türkiye’nin ‘asım’ını seçeceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

“MEHMET AKİF, EFSANE DEĞİL HAKİKATTİR”

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu Üyesi Yazar Mehmet Doğan, Cumhuriyet’ten sonra Mehmet Akif’e ve onun eserlerine gereken önemin verilmediğini belirterek, adının bir üniversiteye verilmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi.

“Akif 1970’li yılların ortalarında Mehmet Akif ve İstiklal Marşı konusunda kuşkular oluşturuldu” diyen Mehmet Doğan yeni neslin Akif ruhunu yaşatması gerektiğinin altını çizdi.

Mehmet Akif Ersoy’un, parasızlıktan Fatih ilçesinden okula yürüyerek geldiğine de dikkat çeken Doğan, “Mehmet Akif, efsane değil hakikattir” dedi.

Anma programının ardından konuklara Mehmet Akif Ersoy’un portresi takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: