Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu Küçükler Satranç Takımı İl Birincisi Oldu

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu’nun küçükler satranç ekibi, düzenlenen şampiyonada takım halinde...

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu’nun küçükler satranç ekibi, düzenlenen şampiyonada takım halinde birinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

16-17 Şubat 2013 tarihlerinde Bilecik Gençlik Merkezi'nde düzenlenen Küçükler Satranç İl Şampiyonluğu’na Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu 3 sporcu ile katıldı. İki gün oynanan satranç müsabakaları sonucunda genel klasmanda 3 sporcu da derece yaparak okulunu başarıyla temsil ettiler.

Okul öğrencilerinden Muhammed Fatih Karataş il birincisi, Melih Akgün il üçüncüsü, Burakcan Kahraman ise il dördüncüsü oldu. Başarılı öğrenciler, 1-05 Nisan 2013 tarihleri arasında Nevşehir’de düzenlenecek olan Satranç Türkiye Birinciliği yarışmalarında Bilecik'i temsil etmeye hak kazandılar.

Reklam
Reklam

Bu kapsamda çalışmalarına devam eden küçük satranç takımı, Matematik Öğretmeni Öznur Yavuz eşliğinde haftada 3 gün egzersiz çalışmalarını sürdürüyor. Öğrencilerinin azimli çalışmalarından çok mutlu olduğunu belirten Öznur Yavuz, herkesin satranç oynaması gerektiğini ve özellikle küçük yaşta bu spora başlanmasının çocukların akademik başarısını arttırdığını ve öz disiplin sağladığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: