Mehmet Ali Birand’ın olduğu hastaneye akın

Gazeteci Mehmet Ali Birand'ın sağlık durumuna ilişkin olumsuz haberlerin medyada yayılması üzerine, çok sayıda ünlü isim Birand'ın tedavi gördüğü hastaneye akın etti.

Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand, geçtiğimiz günlerde Özel Amerikan Hastanesi’nde safra kesesi ameliyatı olmuş, safra kesesine stend takılmıştı. Dün yoğun bakımda olduğu açıklanan Biran'ın, bugün ölüm haberi yayıldı. Sosyal paylaşım siteleri ve medyada Birand'ın vefat ettiğine yönelik mesaj ve haberler yer aldı. Bunun üzerine, Birand'ın oğlu Umut Birand, babasının Twitter hesabından, tedavinin devam ettiğine yönelik açıklama yaptı. Hastane de yaptığı yazılı açıklama ile bu bilgiyi doğruladı.

Reklam
Reklam

Birand'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi almak isteyen çok sayıda ünlü isim hastaneye akın etti. Hastaneye gelenler arasında, Gazeteci Ali Kırca, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Gazeteci Ertuğrul Özkök, eski siyasetçi Orhan Birgit, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de vardı.

Birand’ın durumuna ilişkin hastane önünde basın mensuplarına açıklama yapan Kanal D Haber Direktörü Süleyman Sarılar, “Durumu şuan kritik ama beyin ölümü gerçekleşmedi. Herkesin duasını bekliyoruz” dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise, Mehmet Ali Birand’ın oğluyla görüşme imkanı bulduğunu ifade ederek, “Şu anda hayatta. Kendisine Allah’tan şifalar diliyorum. İnşallah çok sevdiği ve sunduğu haberlerle bizi ekrana bağlayan Birand, ekrana döner” dedi.

Yıldırım Demirören de, “Şu anda yoğun bakımda ve hayatta. Tüm basın camiası ve herkese geçmiş olsun diyorum. İnşallah kendisinden sevindirici ve mutlu haberler alacağız” diye konuştu.