Mehmet Altan: Dink kararı, Ergenekon'un yaşadığının belgesidir

Gazeteci Mehmet Altan, Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada çıkan kararın ürkütücü olduğunu belirterek, cinayetin aydınlatılmadığını,...

Gazeteci Mehmet Altan, Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada çıkan kararın ürkütücü olduğunu belirterek, cinayetin aydınlatılmadığını, tam tersine üstünün kapatıldığını belirtti. Altan, "Bu karar, Ergenekon’un sapasağlam yaşadığının dehşet verici somut belgesidir." dedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin açılan dava karara bağlandı. Mahkeme, sanık Yasin Hayal'i, 'Tasarlayarak adam öldürmeye azmettirmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırdı. Sanık Erhan Tuncel, 'patlayıcı madde bulundurmak, atmak, mala zarar vermek, 6 kişinin yaralanmasına neden olmak' suçundan 10 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı. Sanıkların hiçbirine, 'örgüt üyesi olmak' suçundan ceza verilmedi.

Reklam
Reklam

Kararı değerlendiren Gazeteci Mehmet Altan, bu kararın bütün umutların üstünü örttüğünü aktardı. Kararın insanları ‘burada bir şey değişmez’ noktasına getirdiğini belirten Altan, “Devlet içi koalisyon yapan odakların işledikleri cinayetleri kapatmada da çok güçlü olduğunu gösteren, Ergenekon’un ne kadar sapasağlam yaşamaya devam ettiğini ispatlayan kabul edilmez bir karar. Böyle bir kararın yeterli olup olmadığını bırakın, ürkütücüdür. Hrant Dinkin cinayeti aydınlatılmamış üstü kapatılmıştır. Ergenekon’un sapasağlam yaşadığının da dehşet verici somut belgesidir." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz