Mehmet Baykan yeniden ASKK Genel Başkanı oldu

Amatör Spor Kulüpleri Konfedarasyonu Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu 15. Olağan Genel...

Amatör Spor Kulüpleri Konfedarasyonu Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu 15. Olağan Genel Kurul Toplantısı Ankara DSİ Konferans Toplantı Salonu'nda 621 delegenin katılımıyla yapıldı.
Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Baykan yeniden ASKK Genel Başkanlığına seçilerek güven tazeledi.
Genel kurula, Amatör Sporcular Kulübü Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Baykan, Eski Bakan Şevki Erek, Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lütfü Arıboğan, TFF Yönetim Kurul Üyesi Mehmet Akif Üstündağ, Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Sekreteri Ömer Remzi Arıkan, Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Rıza Sümer, ASKF başkanları ve delegeler katıldı.
Divan teşekkülü, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yönetim denetim kurulları faaliyet raporları ile hesap özeti müzakeresi yapıldı.
Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Baykan, genel kurul öncesi yaptığı konuşmasına, Konfederasyon adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a başsağlığı dileyerek başladı.

Reklam
Reklam

GELİŞME TRENDİ HEP YUKARIYA
''İzlemiş olduğumuz sinevizyon gösterisinin 30 yıllık geçmişimizin nerden nereye geldiğini gösteriyor. Bunlar konfederasyon tarihimizin miladıdır.'' diyen Baykan, Otuz yıllık tarihleri boyunca gelişme süreçlerinin hep yukarıya doğru gittiğine işaret ederek, şöyle konuştu:
“Tarihimizde hiçbir zaman duraklama ve geriye gitme süreçleri yaşamadık. Her zaman zirveye doğru ilerleyiş söz konusu oldu. Bunun altında yatan en büyük temel; gönüllülüğe bağlı çalışma prensibinden kaynaklanıyor. Bu 30 yılda geldiğimiz noktayı daha ileri götürmek için bir 30 yıl daha beklemeye gerek yok. Çok çalışarak 3 - 5 yılda aşılacak bir süredir. Bunun içinde çalışmak, çalışmak çok çalışmak gerekir.”

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ
İllerdeki federasyonlarının Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı Spor İl Müdürlükleriyle koordineli çalışmaları konusunda sık sık uyaran Genel Başkan Baykan, “Federasyonlarımızda, il müdürlüklerimizde spora ve amatöre hizmet eden kuruluşlardır. Biz çalışmaktan asla rahatsızlık duymuyoruz. Her zaman söylüyorum İl Müdürlüklerimiz bizim “Aile Reislerimiz ‘ her zamanda bu felsefeyi uyguladık.” diyerek sözlerini tamamladı.
Yönetim denetim kurulları ibrası, tahmini bütçenin okunması ve kabulünden sonra yönetim, denetim, disiplin ile onur kurulları ve konfederasyon delegelerinin seçimi oy birliğiyle yapıldı.
Genel Kurula Katılması beklenen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın annesinin cenaze töreninde bulunacağından dolayı katılamadı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz