Mehmet Demirkol: 'Ne işin var senin, niye geldin?'

Mehmet Demirkol, NTV Spor'da yayınlanan Spor Servisi programında futbol gündemini değerlendirdi. Ünlü yorumcu Türkiye'deki Brezilyalı oyunculara bakış açısını çarpıcı ifadelerle anlattı. Fenerbahçeli Josef de Souza'yı eleştirirken Beşiktaş-Lyon eşleşmesinde şartların eşit olduğunu söyledi.

İşte Demirkol'un açıklamaları:

Geçen seneden itibaren galiba Pereira ve Advocaat, ikisi de takımlarına hiç güvenmediler. Takımın bütün oyuncuları gereksiz bir gerginliğin altında ezildiler zannediyorum. Ama dün o kadar rahattılar ki... İlk Kayseri maçında da öyleydiler. Kupa maçı, çok baskı yok oyuncuların üzerlerinde. Keyif alıyorlar. Josef de Souza oyun kuruyor, Alex'le karşılaştırılıyor.

Gaziantepspor'la oynarken, Gençlerbirliği ile oynarken bu takım orta sahası pas yapamacak kadar kötü değiller. Bu da oyuncuların kendilerine olan güvenlerinin lig seviyesinde iyi olmadığını kanıtlıyor. Demek ki burada standart bir güven sorunu var gibi...

Reklam
Reklam

Josef de Souza, arada 3-5 maç oynadı. Ben geçen sezonun en flaş transferi olduğunu düşünüyordum. Tanıdığım oyuncu ama çok yanılttı beni. Bir Brezilyalı'yı transfer ediyorsan, ortalama bir futbolsever ondan Brezilyalı'yı görmek istiyor. Bizim Kemal ağabey gibi oynayacaksan niye geldin diyor yani? Brezilyalı ise Brezilyalı gibi oynayacaksın.

Bana sanki Servet Yardımcı UEFA yönetimine girmiş gibi değil de Yıldırım Demirören UEFA Başkanı olmuş gibi geldi. 1 milyonu İngiliz'e versen, İngiliz muhtemelen bonoya mı yatırsak der. Alman'a versen altyapıda ne eksiğimiz var der. Fenerbahçe'ye verirsen paraları düğünde saçan insanlar gibi saçar.

1 milyonu İngiliz'e versen, İngiliz muhtemelen bonoya mı yatırsak der. Alman'a versen altyapıda ne eksiğimiz var der. Fenerbahçe'ye verirsen paraları düğünde saçan insanlar gibi saçar.

UEFA'da çok büyük eksiklikti. Şenes Bey'den sonra çok lazımdı orada birisinin olması. Servet Bey çok çalışkan birisi. Onun yerini umarım federasyonda doldururlar. Braga ve Dinamo Kiev maçlarında UEFA'da bir temsilcimizin olmamasını hissettik.

Reklam
Reklam

Fikret Orman ve Şenol Güneş'in Lyon maçına alınmaması çok saçma. Bu durumu anlayamadım. Bizim açımızdan yapılması gereken şey şu: Tahriklere kapılma! Sakin ol!

Çok zor bir eşleşme. İki taraf açısından çok zor bir eşleşme. Tarafsız bir gözle seyretsen keyif alırsın. Lyon, Napoli'den iyi takım mı, değil. Ama çok da kötü takım değil. Bir kırılma anında ezip geçebilirler. Tersi de olabilir.

Oğuzhan Özyakup'u motive etmek, ona bir forma garantisi şeklinde de verilir. Oğuzhan'ın yerinde olsam kendime bir hedef koyarak ilerlerim. Oğuzhan gibi oyuncuların kendisine Barcelona gibi Real Madrid gibi Manchester United gibi hedefler koyması insanı daha tetikte tutmaz mı? Bu çocukta ne var? Niye kimse gelmiyor kapısına değil mi? Birisi gelse masaya koysa 30 milyon Euro'yu fena mı yani?

Albers'in söylediklerini iyi okumak lazım. Cümle cümle okuduğun zaman aslında ne demek istediğini çok iyi anlıyorsun. İnşallah okuduğum gibi değildir, umarım Sneijder çok iyi çalışacaktır, gelecek sezon takıma girecektir.

Reklam
Reklam

Ünal Aysal, UEFA yetkililerine, 3 sene üst üste şampiyonluk ve şampiyonlar ligine katılım gibi bir taahhütünde mi bulunmuş? Böyle bir taahhütte nasıl bulunabilirsin? Galatasaray'ın avantajı şu. Dursun Özbek, bak kardeşim 'Malı, mülkü sattım, vergileri indirdim, stadın tapusunu aldım, tesislerimi taşıyorum. Her şeyimi doğru yapıyorum. Maaş sınırına da uyuyorum. Siz de diyorsunuz ki bizim kimseyi Avrupa dışına koymak gibi bir amacımız yok. Siz de bu çabalarımıza karşılık verin' avantaj bu. Dezavantaj olan durum şu. Neden 2018-2019'da başlıyor? Neden bir şeyler şu dönemde değişmiyor. 2017-2018 neden kaynıyor. O anlaşmayı iptal etsek de yeni anlaşmaya başlasak!

Bir problemi vardır demek ki. Chedjou'yu beğeniyorum. Eldeki en iyi stoper. Beğeniliyor ama oynatılmıyor.