'Mehmet Demirkol: 'Sneijder Milan'a gitmek istiyor'

Mehmet Demirkol, Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 2-0 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi.

''Galatasaray'ı çalıştırmak için illa Real Madrid'i çalıştırmak gerekmiyor ama Riekerink'in G.Saray'ı hak etmediğini düşünüyorum. Riekerink'in tercihleri kendisinin yapmıyor olması sorun. Böyle bir sorun var. Ben cumadan beri anlamıyorum. Riekerink'in tercihleri kendisinin yapmıyor olması sorun. Böyle bir sorun var. Selçuk oynamayınca, Galatasaray orta sahada topu nasıl yapacak? 1 değil 2 tane Selçuk varsa bile, Selçuk oynamalıdır. Fenerbahçe ilk yarı 4-4-2 gibi oynadı. İkinci yarı Alper göbeğe geldi ve 4-5-1 gibi oynadı.

Reklam
Reklam
[Volkan Demirel: Sabri bana küfretti](https://www.mynet.com/volkan-demirel-sabri-bana-kufretti-103521-myspor)

Fenerbahçe merkezinde 3 sert oyuncu var. Sneijder bugün itibariyle futbolu bırakmış gibi değildi. Belki değişir. Van Persie değişti, Sneijder de değişir. Milan'a gitmek istiyorum demiş. Kafasında o var herhalde. Sneijder'in vücudu yeteneği taşıyamıyor. Van Persie geçen sene topla buluştuğunda titriyordu. Düzelebilir ama istemesi gerekir. Beklediğim Souza buydu. 1.5 yıl sonra sonra oynadı. Bunun karşısına Galatasaray De Jong ve Tolga ile çıkıyor. Omurgayı böyle bir maçtan sonra değiştirmek mantıklı değil. Kendi iyi olan tarafını terk etti. Kendi iyi olan tarafını terk ederken, kötü olan yerini de geliştiremedi. Advocaat'ın ne yapacağı belliydi. Galatasaray oyununu terk etti ve rakibin istediği gibi oynadı. Fenerbahçe'de iki stoper paslaştı. Kimse pres yapmadı. Volkan'ın driblinglerinden korktuğu için bütün oyundan vazgeçildi. Lens bugün olsa iki kez kaleye girebilirdi. Volkan son hamlelerde hep yanlış yaptı.

Reklam
Reklam
[Demba Ba'dan FB TV'de Beşiktaş kontrası](https://www.mynet.com/demba-badan-fb-tvde-besiktas-kontrasi-103519-myspor)

En kötü günlerinden biriydi. Lens olsaydı, tren gibi gider gelirdi. İlk golü atan muhtemelen bugün kazanırdı. Riekerink temel belirleyiciydi. Riekerink bu gerçeği reddetti ve başkalarına bıraktı. Böyle Galatasaray teknik direktörlüğü yapılmaz. Başkalarını bu kadar dinleyerek Galatasaray teknik direktörlüğü yapılamaz. Selçuk'u dışarı alarak, Fenerbahçe'nin oyununu bozamazsın. Sneijder olmasa Riekerink olmazdı. Sneijder ne kadar formsuz olsa da Riekerink kesme kararı veremiyor. Oyundan çıkartabiliyor. Doğru teknik direktörlük değil. İlk 15 dakika iki takım da tedirgindi. İkinci yarıya Fenerbahçe daha moralli çıktı. De Jong'un Souza'ya yaptığı hareket penaltı. Galatasaray'da kalçayı dayayıp dönen oyuncu yok.

[Fenerbahçe'den Galatasaray'a soyunma odasından gönderme](https://www.mynet.com/fenerbahceden-galatasaraya-soyunma-odasindan-gonderme-103515-myspor)

De Jong emekliliğe geçiş yapmış. Amerika'dan önce vardı ancak şu an hiç yok. Selçuk'un oynamaması olabilir ancak oyuna girmemesi inanılır gibi bir şey değil. Riekerink'i eskiden övüyordum çünkü doğru yapıyordu. 17 yıldır ben bu kadar kötü bir Galatasaray görmedim. Bu tercih edilmiş bir kötülük. Teknik direktörlük tercihiyle bu kadar kötü Galatasaray görmedim. Bu kadar orta sahaların yeteneksiz olduğu başka bir derbi görmedim. Advocaat bunun bilince ve buna göre plan yapıyor. Riekerink yapmıyor.''

Reklam
Reklam
[Seramonide '6' sürprizi!](https://www.mynet.com/seramonide-6-surprizi-103507-myspor)