Mehmet Erdem, Büyükşehir Ve Zeytin Yağının Faydalarını Anlattı

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Germencik Ortaklar Beldesi’nin Balatcık ve Selatin Köyleri’ne yaptığı ziyarette...

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Germencik Ortaklar Beldesi’nin Balatcık ve Selatin Köyleri’ne yaptığı ziyarette çiftçilerin sorunlarını dinleyip Büyükşehrin önemini anlattı. Aydın’ın Büyükşehir olmasının Aydın için çok önemli olduğunu belirten Erdem, artık köylerin de her türlü belediyecilik hizmetinden faydalanacağını belirtti. Erdem ayrıca, toplantıda zeytinyağının öneminden söz ederek dünyadaki üretici ülkeler arasında en az zeytinyağı tüketen ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Düzenlediği programda ilk olarak Balatcık Köyü halkı ile bir araya gelen Erdem, köylülerin sorunlarını dinledi. Zeytinyağı primlerinin 50 kuruşa yükseltilmesinin sevindirici olduğunu, ancak bu desteğin zeytinin kilogramına 20 kuruşa tekabül edecek şekilde 1 TL’ye yükseltilmesini isteyen Balatcık Köyü sakinleri köyün yakınında bulunan ormanlık alandaki fıstıkçamlarının köylüye tahsis edilmesini istediler. Köylülerin taleplerini alan Erdem, ilgili bakanlığın yetkilileri ile görüşerek köylülerin taleplerini iletti.

Reklam
Reklam

Daha sonra Selatin Köyü’ne geçen Milletvekili Mehmet Erdem, köylülere Büyükşehrin önemini anlatarak köylerde yaşayanların bu kararla demokratik haklarının daha da genişlediğini belirtti. Bugün köyde yaşayan bir vatandaşın valiye hesap sormasının güç olduğunu ancak, oy verdiği kişiyi bakan da olsa çok rahat hesap sorabildiğini belirten Erdem, “Yasa çıkmadan önce CHP ve MHP köylere hizmet gitmez diyordu. Bugün Başkanı CHP’li Aydın Belediye Meclisi Köylere şimdiden hizmet götürmek için karar aldı. Ve köylerde de çalışmaya başladı. Nazilli Belediyemizin başkanı da MHP’li aynı şekilde Nazilli Belediyesi de köylere şimdiden hizmet götürmeye başladı. Demek ki köylerimize de pekala hizmet edilebiliyormuş. Bu yasayı çıkaran AK Parti’dir. AK Parti iktidarı ile de köylerimize çok daha iyi hizmet gidecektir. 2004 yılında Köy Hizmetleri kapatılırken de CHP ve MHP aynı şekilde karşı çıkmıştı” diye konuştu.

“ZEYTİNYAĞINI EN AZ TÜRKİYE TÜKETİYOR”

Bazı kesimlerin Türkiye’de son yıllarda zeytin fidanı dikimine haklı olarak eleştirdiğini ancak durumun görüldüğü gibi olmadığını belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Sağlık için tüketilmesi gereken en önemli gıdalardan biri zeytinyağıdır. Bugün birçok insanın yaşamını kabusa çeviren kalp ve damar hastalıkların temelinde yanlış beslenme geliyor. İnsan için en sağlıklı besin zeytinyağıdır. Her ne kadar çok görünse de aslında bizim üretimimiz ancak kendi tüketimimizi karşılar. Dünyada zeytin üreticisi olup da en az zeytin ve zeytinyağı tüketen ülkelerin başında Türkiye geliyor. Türkiye’de yıllık kişi başı 8 litre zeytinyağı tüketimi olsa bizim üretimimiz ancak kendimize yeter. Yapılan araştırmalara göre kişi başına zeytinyağı tüketimi Yunanistan'da; 21 kilogram, İtalya'da; 11 kilogram, İspanya ve Tunus'ta; 10 kilogram, Suriye'de; 6.2 kilogram, Portekiz'de; 5 kilogram ülkemizde ise 1 kilogram" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: