Mehmet Eroğlu Ortaokulu, Mevlana’yı Anma Ve Anlama Programı Düzenledi

Ankara’nın Pursaklar ilçesinde Özel Mehmet Eroğlu Ortaokulu, Mevlana Hazretlerinin 739. vuslat yıl dönümü dolayısıyla bir...

Ankara’nın Pursaklar ilçesinde Özel Mehmet Eroğlu Ortaokulu, Mevlana Hazretlerinin 739. vuslat yıl dönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Konferans salonunda düzenlenen programa yoğun katılım oldu. Mevlana’yı anma ve anlama gecesinde minik semazenler sema gösterisi sundu. Minik semazenler gösterileri ile Mevlana'yı anlattı.

Programdan önce katılımcılara üzerinde Mevlana Hazretlerinin sözlerinin yazılı olduğu kutularda Konya şekeri ikram edildi. Hacı Bayram Veli Camii İmam Hatibi Kura Hafız Yunus Kocan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Mevlana ve Hacı Bektaşı Veli arasındaki muhabbet ve hürmeti gösteren filmin gösterimi ile devam etti. Öğrenciler tarafından çekilen Hiçlik Kapısı adlı filmi de davetliler ilgi ile izledi.

Reklam
Reklam

Mevlana'nın, 'Gel, yine gel, ne olursan ol gel' anlayışındaki o hoşgörüyü, ölümü bile sevgiliye kavuşmanın güzelliği içinde paylaştığının altını çizen Mehmet Eroğlu Ortaokul Müdürü Yavuz Çelik şunları söyledi: “21 Aralık dünyanın sonu değildir. Mevlana Hazretlerinin gözüyle baktığımızda esas kıyametin sevgisizlik olduğunu görüyoruz. Kalplerde sevgi yoksa zaten kıyamet kopmuş demektir. Bulunduğumuz bu asırda Mevlana Hazretlerinin hoşgörü ve sevgi düşüncesini tüm insanlığa anlatmak için çaba göstermeliyiz.”

Semanın ne olduğu ve hikmetlerinin anlatıldığı gece, birinci sınıf öğrencilerinin sema gösterileri ile son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: