Mehmet Hattat, GMİS'i Ziyaret Etti

Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, Genel Maden İşçi Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş'ı ziyaret etti.

Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, Genel Maden İşçi Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş'ı ziyaret etti.

Hattat, GMİS Genel Başkanı Alabaş'ın kendilerini daha önce ziyaret ettiğini anımsatarak, kendilerinin de iadeyi ziyarette bulunduğunu söyledi. GMİS'in geçtiğimiz günlerde Bartın'ın Amasra ve Zonguldak'ın Armutçuk ilçesinde, kurumlarında çalışan maden işçileri arasında örgütlendiğini dile getiren Hattat, "Biz holding olarak sendikanın kurumumuzda örgütlenmesinden mutluyuz. Toplu Sözleşme Yasası, TBMM'den geçtiği taktirde sendika ve işçilerle toplu sözleşme görüşmelerine başlanacak. Ümidimiz bu yasanın meclisten bir an önce çıkmasıdır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hattat, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'nın önceliğinin çıkarılan kömürün elektrik enerjisine dönüştürülmesi olduğunu ve bu nedenle bakanlığın önceliği termik santrallere verdiğini aktararak, üretilen kömürü enerjiye dönüştürebilecek termik santral kurmak amacıyla Amasra'da çalışmalar yaptıklarını kaydetti

GMİS Genel Başkanı Alabaş da, Türkiye'nin yerli enerji kaynaklarına dönmek zorunda olduğunu savunarak, "Ülkemiz de tüketilen elektrik enerjisinin yüzde 50'si ithal doğalgazdır. Türkiye'nin dışa bağımlı enerjiden kurtulabilmesi için, yerli enerji kaynaklarının kullanımı konusunda yapılacak tüm çalışmaların önemli olduğuna ve desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Muhabir: Faik Erez / Ferdi Akıllı / Sinan Özmüş

Yayıncı: Neşat Ergül

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: