Mehmet Öcalan: Biran Önce Bir Heyetin İmralı'ya Gitmesi Çok Önemli

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ı ziyaret eden kardeşi Mehmet Öcalan, dönüşte barış sürecine ilişkin değerlendirmelerde...

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ı ziyaret eden kardeşi Mehmet Öcalan, dönüşte barış sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mehmet Öcalan, "Sürecin ilerlemesi için en kısa bir dönemde eş başkanlar veya bir heyetin oraya gitmesi gerekiyor. Yoksa kamuoyuna, gerekiyorsa Kandil’e bu mesajlar kuşlarla gitmez. Gidilirse insanlarla gidilir. Biran önce bir heyetin oraya gitmesi çok önemlidir ve çok gereklidir." dedi.

Mehmet Öcalan, sabah saatlerinde İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlüler Cumali Karasu'nun yakını Pervin Oduncu ve Şeyhmuz Poyraz'ın yakını Felek Cızlaşmak ile birlikte İmralı Adası’na gitti.

Reklam
Reklam

Akşam saatlerinde adadan dönen kardeş Öcalan işlemlerinin tamamlanmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Aile görüş hakkını kullandıklarını dile getiren Mehmet Öcalan, "Aile görüşünü yaptık, konuştuk. O hakkımızı kullandık." dedi.

Görüşmede kamuoyunda İmralı süreci olarak bilinen süreç hakkında da konuştuklarını ifade eden kardeş Öcalan, "Sürecin ilerlemesi için en kısa bir dönemde eş başkanlar veya bir heyetin oraya gitmesi gerekiyor. Yoksa kamuoyuna, gerekiyorsa Kandil’e bu mesajlar kuşlarla gitmez. Gidilirse insanlarla gidilir. Biran önce bir heyetin oraya gitmesi çok önemlidir ve çok gereklidir. Görüşmenin ne zaman olacağını bilemiyorum, onu devlet bilir bu hafta olup olmayacağını." diye konuştu.

"TELEVİZYONLARDA ŞOV YAPMAYA GEREK YOK"

Gazetecilerin ‘Kafasında bir takvim var mı?’ sorusunu cevaplandıran Mehmet Öcalan, şöyle dedi: "Bilemiyorum. Herkes her şeye yardımcı olsun. Televizyonlara bazen şov yapmaya gerek yok. Herkesin bir katkı koyması lazım. Malzemeye gerek yok iş yapmaya gerek var. Basın yerine getirse bu sürece katkı sağlaması lazım."

Reklam
Reklam

Mehmet Öcalan, uzun bir aranın ardından 17 Kasım 2012 tarihinde kardeşi, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile yüz yüze görüşme yapmış, ağabeyi Abdullah Öcalan'ın, cezaevlerindeki açlık grevi eylemlerine bir an önce son verilmesi çağrısında bulunduğunu kamuoyuna açıklamıştı. Kardeş Öcalan son olarak geçtiğimiz 14 Ocak’ta adaya giderek ağabeyi ile görüşmüştü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz