Mehmet Öcalan'ın İmralı Adası'na Gitmesi

 CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Mehmet Öcalan'ın ağabeyi terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı İmralı'da ziyaret etmeye gitmesine ilişkin, "Bu taleplerin ardı arkası kesilmeyecek. Bugün daha rahat bir cezaevi, sonra ev hapsi, daha sonra 'Abdullah Öcalan özgür kalmalı' diyecekler" dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Mehmet Öcalan'ın ağabeyi terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı İmralı'da ziyaret etmeye gitmesine ilişkin, "Bu taleplerin ardı arkası kesilmeyecek. Bugün daha rahat bir cezaevi, sonra ev hapsi, daha sonra 'Abdullah Öcalan özgür kalmalı' diyecekler" dedi. Özcan, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Öcalan'ın kim olduğunun iyi hatırlanması gerektiğini belirtti. "O, Gezi Parkı'nda hükümeti protesto edenlerden biri değildi" diyen Özcan, şunları kaydetti: "O, bu ülkede 40 bin vatandaşımızın, polisimizin ve askerimizin ölmesinden birinci dereceden sorumlu olan bir adam. Bölücü, katil, bebek katili, eşkıya, ne derseniz deyin. Şimdi bu adam tek başına bir hücrede kalıyor. Türkiye’deki birçok hükümlüye göre şartları iyi. 12 kanallı bir televizyon da verdiler. Türkiye gündemini de yakından takip ediyor. Odasında kliması da var, her şeyi var. Bu taleplerin ardı arkası kesilmeyecek. Bugün daha rahat bir cezaevi, sonra ev hapsi, daha sonra 'Abdullah Öcalan özgür kalmalı'diyecekler. Biz bunu en başından söylüyoruz. Pazarlık zaten bunun üzerine. Ben bunları artık şaşkınlıkla değil. üzüntü ile karşılıyorum. Bunlar bizim 3-5 ay önceden bir yıl önceden dile getirdiğimiz şeylerdi. Bunlar olacak. 'Hey vatandaş bu süreç böyle olmamalı, devam etmemeli' derken de bunları kastediyorduk."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: