Mehmet Okur, Utah Jazz'da

SALT LAKE CITY (İHA) - NBA'de geçen sezon Detroit Pistons'ta şampiyonluk sevinci yaşayan milli basketbolcu Mehmet Okur, Utah Jazz ile 50 milyon dolar karşılığında 6 yıllık sözleşme imzaladı. Detroit Pistons, Mehmet Okur'a yeni bir teklif yapmayıp, teklif süresinin bitiminden 3 gün önce haklarını Utah Jazz'a verdiklerini açıklayınca Mehmet Okur da imzayı erken atmış oldu.

Utah Jazz 2. Başkanı Kevin O'Connor'ın da hazır bulunduğu imza töreninde milli basketbolcu Mehmet Okur'un hayli neşeli olduğu dikkat çekti. Milli basketbolcu, geçen yıl Detroit Pistons'ta fazla oynama şansı bulamadığını belirterek, "Utah Jazz'a oynamaya aç bir şekilde geldim. Burada kendimi göstermek istiyorum. Utah Jazz formasını giymek ve yeni takım arkadaşlarımla oynamak için sabırsızlanıyorum. Çünkü buradaki sistemi ve oyun yapısını beğeniyorum. Utah Jazz'ı tercih etmemin nedeni de bu" dedi. Okur, Türkiye'ye dönüp, Avrupa Şampiyonası elemelerinde Milli Takım forması giyeceğini de sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Utah Jazz 2. Başkanı Kevin O'Connor ise, Okur'un, takımın ihtiyaçlarına cevap verecek kapasitede bir oyuncu olduğunu ifade ederek, "Mehmet Okur'un takıma çabuk uyum sağlayacağına ve büyük katkılar yapacağına inanıyoruz. Mehmet ile pota altı güçlendi. Hem içeriden sayı üretip hem de ribauntlarda güçlü olacağız" diye konuştu.

Mehmet Okur, geçtiğimiz sezon NBA şampiyonu Detroit Pistons'ta oynadığı 71 karşılaşmada ortalama 22.3 dakika oyunda kalmış ve 9.6 sayı ve 5.9 riband ortalaması ile başarılı bir grafik sergilemişti. Okur, NBA kariyerinde ise, 143 karşılaşmada ortalama 20.6 dakika sahada kalmış, 8.2 sayı ve 5.3 ribandlık bir performans sergilemişti.