Mehmet Okur'dan unutulmayacak 'All Star' dialogları

Mehmet Okur ve All Star'dan çarpıcı fotoğraflar tıklayın

UTAH (İHA) - Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) sezonun en önemli organizasyonu olan All-Star'da boy göstererek Türk basketbol tarihine geçen milli basketbolcu Mehmet Okur, ilk All-Star maçında 4 sayı, 2 ribaunt ve 1 asistle oynadı ancak maç boyunca yaşadığı diyalog ve bazı anlar hala konuşulmaya devam ediyor.

Shaquille O'Neal, Kevin Garnett, Tracy McGrady ve Mike D'Antoni All-Star gecesi hatırlatıldığında milli basketbolcunun aklına gelecek ilk isimler olacaklar. Batı Karması'nın koçluğunu yapan D'Antoni'nin ilk yarının sonunda devreyi sayı atmadan bitirmemesi için onu tekrar oyuna alışı, her ne kadar kendisine bir pozisyon oluşturamamış olsa da çok klas bir hareketti. D'Antoni o an ile ilgili olarak "Henüz şut bile kullanmadığını biliyorduk. Onu tekrar oyuna aldım ki, ilk yarıda da bir basket atsın. Ama pozisyon ona gelmedi. Her şeye rağmen takım arkadaşları da durumun farkındaydı" dedi. Tim Duncan, Carmelo Anthony ve özellikle de Kevin Garnett'in desteğini unutamayacağını ekleyen Mehmet için Kevin Garnett ise, "Kobe Bryant'ın 1988 yılında New York'taki ilk All-Star maçında da ben yardımcı olmuş ve Kobe'nin sakinleşmesini sağlamıştım. Aynısını Mehmet için de yapmak istedim ve son derece de başarılı olduk" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Mehmet Okur ilk yarıda kaçırdığı iki serbest atışın da hikayesini uzun süre unutmayacaktır. "İlkinde çok heyecanlıydım, herhalde ondan kaçırdım. Tam ikincisini atmaya hazırlanıyordum, Tracy McGrady geldi ve bilerek kaçırmamı istedi. Koşarak ribauntu alıp smaç yapacağını belirtti. Ben de topu çember ile cam arasına nişanladım. Ama olmadı" dedi.

Tarihi All-Star maçının belki de en önemli anı ise kuşkusuz NBA tarihinin en önemli yıldızlarından biri olan Shaquille O'Neal ile Okur arasında gerçekleşti. Shaq için alan boşaltan takım arkadaşları, dev pivotu Mehmet ile baş başa bıraktı. Bacak arası dahil tüm numaralarını deneyen O'Neal, Mehmet'i geçemedi ve bir şut kullanmaya karar verdi. Shaq'ın şutu çemberden dönünce belki yıllarca konuşulacak. Seyircinin hem alkışlayarak hem de gülerek izlediği bu pozisyon Salt Lake City gazetesinin bugünkü manşetini oluşturmuş oldu: "Memo'nun büyük oyunu savunmada geldi"

Shaq ile tüm dünyanın gözlerinin üzerinde olduğu bir sahneyi ikinci adam olarak da olsa paylaşmak Mehmet'in de çok hoşuna gitti. Savunma yaparken sıkça konuştuklarını ve bazen kendisini gülmekten alıkoyamadığını belirten Mehmet Okur, "Müthiş bir geceydi. Ülkemi temsil ettim, eğlendim ve bir yıldız gibi ağırlandım. Bu iş hoşuma gitti. Bundan sonra her yıl All-Star olabilmek için çalışmaları sürdürmeliyim" diye konuştu.

Reklam
Reklam