Mehmetçik, Aktütün'de Mahsur Kalan 4 Hastayı Hastaneye Taşıdı

Mehmetçik, elverişsiz hava şartları sebebiyle Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün karakolunda 10 gündür misafir edilen 4...

Mehmetçik, elverişsiz hava şartları sebebiyle Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün karakolunda 10 gündür misafir edilen 4 hastayı helikopterle hastaneye ulaştırdı.

Aktütün ve civarındaki köylerde hastalanan 4 vatandaş ve yakınları, havaların Yüksekova'ya gitmeye izin vermemesi sebebiyle Aktütün karakoluna getirildi. Hasta ve yakınları burada 10 gün boyunca misafir edildi. Aktütün karakolunda doktor gözetiminde bütün ihtiyaçları karşılanan hastaların imkanlar çerçevesinde gerekli tıbbi müdahaleleri de yapıldı. Havaların uçuşa elverişli hale gelmesiyle Yüksekova 3. Piyade Tümeni 7. Hudut Alayı'ndan kaldırılan helikopter, hastaları Aktütün'den alarak, Yüksekova Tümen Komutanlığı'na getirdi. Hastalar ve yakınları, çağrılan iki ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada hastaların tetkik ve tedavilerine başlandı.

Reklam
Reklam

Hastalardan 86 yaşındaki Ferizan Gezer'in daha önce kısmi felç geçirdiği için konuşmakta zorluk çektiği belirtildi. Oğlu, köyde oturduklarını, babasının daha önce küçük bir felç geçirdiğini, ayrıca nefes darlığı ve tansiyonu bulunduğunu, iki haftadır hastaneye gitmek için beklediklerini anlattı.

Diğer hasta Ebubekir Demir, tam 30 gündür hasta olduğunu, 9 gündür Aktütün taburunda yattığını söyledi. Horasan köyünden olduğunu ifade eden Demir, "Teşekkür ediyorum, devletimiz var olsun, yetkililerden Allah razı olsun. Devletimiz her zaman vardı, var olsun. Allah eksiğini vermesin." dedi.

Çocuğu hasta olan başka bir vatandaş ise "Kontrolü vardı. Bir ilaç var, Türkiye´de bulunmuyor, randevu verilmişti hastaneden ayın 15´ine, yol kapalı olduğu için bir aydır gidemiyoruz. Allah izin verirse helikopterle gideceğiz. Teşekkür ediyoruz, helikopter acil hastamızı ve bizi alıyor merkeze götürüyor. Askeriye burda olmasa işimiz yaş. Yolumuz kapalı olduğu için hiçbir imkanımız yoktu." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: