Mehmetçik ile gerillaya ortak yemek vereceğim

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Gabar'da Mehmetçik ile gerillaya ortak yemek düzenleyeceğini söyledi.

Siirt'te evinde gözaltına alınıp Diyarbakır'da yargılandıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Siirt belediye başkanı Selim Sadak bugün Siirt'te 30 araçlık bir konvoy ile geri geldi.

Yaklaşık bin kişilik bir grup Başkan Sadak'ı belediye önünde bekleyerek toplandılar. Belediye binası önüne gelen Başkan Sadak halka seslenerek ülkenin demokratikleşeceğini ve Ergenekon çocuklarının açıkta kalacağını belirtti.

Türkiye genelinde 11 ile eş zamanlı yürütülen KCK operasyonu kapsamında Perşembe sabahı evinde gözaltına alınıp Diyarbakır'a götürülen Siirt Belediye başkanı Selim Sadak yargılandıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıktan sonra bu gün ilçe belediye başkanların katılımı ile 30 araçlık konvoy ile geri döndü. Başkan Sadak'ı yaklaşık bin kişi belediye önünde karşıladı. Belediye binasına doğru yürüyen başkan kalabalık arasında ezilme tehlikesi geçirdi. Belediye binası önünde toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşma yaptı.

Reklam
Reklam

Ülkeye barışın şu anda tutuklu bulunan Kürt siyasetçiler tarafından getirileceğini savunan Başkan Selim Sadak, bütün Kürtlerin daha örgütlü olmalarını istedi. Bu ülke demokratikleşecek ve Ergenekon çocukları açıkta kalacak diyen Başkan Sadak "Gabar Dağının tam ortasında Mehmetçik ile gerillaya ortak yemek düzenleyeceğim. Mesir Kesin düzenleyeceğim. İşte bundan korkanlar. Selim Sadak'ı halktan koparmak istiyorlar. Koparamazlar. Bu ülke demokratikleşecek, bu ülke barışına ulaşacak, Ergenekon çocukları açıkta kalacaktır. Ben Türkiye'nin aydınlarına yazarlarına siyasetçilerine seslenmek istiyorum. Gelsinler Siirt'e. Siirte gelsinler. Siirt'in sosyolojik yapısından Kürdün, Türkün ve Arap'ından oluşan bu coğrafya da barışı sağlayarak, barış ışıklarını tüm Anadolu'ya yayalım. İçişleri bakanına seslenmek istiyorum: Ya yapacaksan tam yap, ya da hiç yapma. Gecenin 4 ünde Selim Sadak'ın çelik kapısı kırılacak ses etmeyeceksin, başı eğilerek arabaya sokulacak ses etmeyeceksin. Ondan sonra ellerine kelepçe vurulmuş, bu hoş olmamış diyeceksin Öyleyse o kapı kırmayı meşru görüyorsun. Tüm Belediye başkanları ve saygın Kürt siyaset oluşumun öncü kadrolarının cezaevine kapatılmayı meşru görüyorsun. Bunlar sence meşru ise lütfen açılımdan bahsetme. Açılımı yapacak, barışı sağlayacak, Kürt halkının, Türk halkının, Arap halkının birlikteliği içerisinde, ülkeyi demokratikleştirecek içerideki Kürt siyasetçilerdir" dedi.

Reklam
Reklam

Gözaltına alınma nedeni konusuna da değinen Başkan Sadak, şunları söyledi "Belki tavuk ya da birkaç yumurta çalmaktandır dedim. Selim Sadak, Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal'la görüşmüş. Gel de bu eşeği bu kapıdan geçir (Kürtçe deyim) Zübeyir Aydar, Siirt milletvekili. Onunla birlikte parlamento da çalıştım. Keşke imkanım olsa da şimdi ona 5 kasa Zivzik Narı yollasaydım. Çünkü her bayram çocuklarıma Belçika'dan şeker gönderiyor. Aile dostumdur, çalışma arkadaşımdır. Benim Zübeyir Aydar'la görüştüğüm dostane arkadaşlık ilişkisidir. Yahu ayıp değil midir, bundan Selim Sadak'ı yargılıyorsunuz. Kürtlerin örgütlü olmalarını isteyen Başkan Sadak, Kürtler karar vermişler. Örgütsüz Kürt değildir. Kürtler örgütsüz kalamaz. Selim Sadak'ı örgütsüz bırakabilirsiniz, ama halkına analarına bacılarına ve yoldaşlarına olan sevgisini yok edemezsiniz" dedi.

Tahriklere kapılmayalım diyen Başkan Sadak, taş ve Molotof kokteyl atılmamasını ve provaktorlerin oyununa gelinmemesini istedi. Başkan Sadak'ın konuşmasından önce BDP İl Başkanı Selahattin Cengiz'de bir konuşma yaptı. Başkan Cengiz AKP'nin tutumunu eleştirerek, bu partinin başvurduğu bu yöntemlerle Kürt sorunun barışçıl ve demokratik yollarla çözümünün önünü tıkadığını iddia etti.
Başkan Sadak'ın konuşması sık sık "barışa uzanan eller kırılsın" şeklindeki sloganlarla kesildi. Belediyenin önünde toplanan kalabalık grup konuşmaların ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

Reklam
Reklam

İHA