Mehmetçik Kosova’da Halkla İçiçe

Kosova’da görev yapan 400’ü aşkın Türk askeri, etnik gruplar arasındaki hoşgörü ve saygı ortamının yeniden...

Kosova’da görev yapan 400’ü aşkın Türk askeri, etnik gruplar arasındaki hoşgörü ve saygı ortamının yeniden tesisini sağlamak ve huzur içinde yaşanılmasına katkıda bulunmak için çalışmalar yapıyor.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Temmuz 1999 yılından bu yana Kosova'da bulunan Türk Askerinin, 14 yıldır bu ülkede barışı destekleme harekatı ve Türkiye'yi temsil etme görevini başarı ile sürdürdüğü kaydedildi. Açıklamaya göre, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığınca barışı destekleme faaliyetleri kapsamında icra edilen çalışmaların en önemli bölümünü SAİ adı verilen Sivil Asker İşbirliği faaliyetleri oluşturuyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalar sayesinde, Türkiye ile köklü tarihi birliği ve kültürel bağlar bulunan bu bölgede, iki ülke halkı arasındaki bağlar canlı tutuluyor.

Reklam
Reklam

Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı Sivil Askeri İşbirliği Faaliyetleri kapsamında insani yardım, sağlık desteği, altyapı destekleri, eğitim desteği, Türk kültürünün yaşatılmasına ve toplumsal barışa katkı, Türkiye’nin ve TSK’nın tanıtımı kapsamında tüm Kosova’da sayısız faaliyetlerde bulunuyor.

Prizren gibi değişik etnik grupların bir arada yaşadığı bir şehirde konuşlandırılmış olan Türk Temsil Heyeti Başkanlığı’nda görev yapan 400’ü aşkın Türk askeri bu etnik gruplar arasındaki hoşgörü ve saygı ortamının yeniden tesisini sağlamak ve huzur içinde yaşanılmasına katkıda bulunmak için çalışmalar yapıyor.

Bu doğrultuda yapılan halkla ilişkiler faaliyetleri yöre insanı için çok önem taşıyor. Prizren halkı ister Sırp, ister Arnavut, ister Kosova Türkü olsun Mehmetçiğin çalışmalarını memnuniyetle karşılıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: