Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu Eskişehirli Çocuklarla Buluşuyor

Sabancı Vakfı’nın Türkiye’nin dört bir köşesindeki çocuklara tiyatro sevgisi aşılamak amacıyla, 2006'dan bu yana desteklediği...

Sabancı Vakfı’nın Türkiye’nin dört bir köşesindeki çocuklara tiyatro sevgisi aşılamak amacıyla, 2006'dan bu yana desteklediği Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu, 2012–2013 turnesinin ikinci etabına Eskişehir ile başlıyor. Tiyatro, 25 Şubat–4 Mart tarihleri arasında Eskişehir’de sahne alarak “Okumak, Okumak, Okumak” adlı müzikal oyunuyla, çocukları, tiyatronun büyülü dünyasıyla tanıştıracak.

10 ili kapsayan 2012-2013 turnesinin ilk etabında Sivas, Kayseri, Kırıkkale, Çankırı ve Düzce’de oyun sergileyen Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu, 2. etapta Eskişehir’in yanı sıra Bilecik, Bursa, Kocaeli ve Sakarya’daki çocuklarla buluşacak. “Okumak, Okumak, Okumak” müzikali, öğretmenlerinin “Büyüyünce ne olacaksınız?” sorusuna yanıt arayan öğrencilerin hikayesini konu ediyor. Eğitimin önemine dair önemli mesajlar veren oyun, 10 yıl sonra buluşan çocukluk arkadaşlarının hayallerinin ne yönde geliştiğini anlatıyor. Danslar, efektler ve ışık oyunlarıyla renklendirilerek çocukların büyük ilgisini toplayan oyunun şarkı sözleri ise Aysel Gürel ve Ayla Çelik imzası taşıyor.

Reklam
Reklam

Sabancı Vakfı’nın çocuklara tiyatro sevgisi aşılamak ve tiyatroyu çocuklardan başlayarak geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla desteklediği Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu, 6 yılda 55 il ve 130 ilçeyi ziyaret etti. Bu sürede 46 bin km yol kat ederek 2.500'den fazla oyun sergileyen Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu, 600 bin’e yakın çocuğu tiyatro ile tanıştırdı. Çocukları hayata, sanata ve insan ilişkilerine dair öğretiler sunarak tiyatroyla buluşturan Mehtap Ar Çocuk Tiyatrosu, engelli öğrencilerin bulunduğu merkezlerde de oyunlarını sergiliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz