Mehtap Kayaoğlu’nun Öfke Kontrolü Adlı Kitabı Nesil Yayınları’ndan Çıktı

Psikoterapist Mehtap Kayaoğlu’nun Öfke Kontrolü isimli kitabı Nesil Yayınları’ndan çıktı. Kitabında 2 önemli noktaya dikkat...

Psikoterapist Mehtap Kayaoğlu’nun Öfke Kontrolü isimli kitabı Nesil Yayınları’ndan çıktı. Kitabında 2 önemli noktaya dikkat çektiğini ifade eden Kayaoğlu, öfkenin doğuştan geldiğine ve yanlış kullanıldığını ele aldığını kaydetti.

Öfke duygusunun doğru kanalize edildiği takdirde insana hayatta mücadele etme gücü sağladığını savunan Kayaoğlu, bireylerin zorluklara karşı daha dayanıklı olmasına yardımcı olduğunu ifade etti. Öfkenin yanlış kullanıldığı takdirde insanlar zarar verebileceğini dile getiren Kayaoğlu, insanın korktuğu şeylere karşı öfke hissi duyduğunu anlattı. Kayaoğlu, “Daha az kelime kullandıkça daha çok öfkemiz olduğunu fark ederiz. Öfke, bir yönüyle de insanların birbirlerini anlamamayı seçmesinden kaynaklanan bir duygu patlamasıdır. Daha dinledikçe ve dinlendikçe öfkemiz artar.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kitabında hastalarıyla yaşadığı tecrübeleri de hikaye ederek kaleme aldığını söyleyen Kayaoğlu, gelen sorularla öfkenin nedenlerini irdelediğini belirtti. Öfke duygusunun kontrol edilebilmesinin mümkün olduğunu söyleyen psikoterapist, öfke anında aklın devreden çıkmadan önce alınacak bazı tedbirler olduğunu aktardı. Kitabında bu tedbirlere de yer verdiğini dikkat çeken Kayaoğlu, kendisiyle ve geleceğiyle barışık bir toplumların daha az ve doğru yerlerde öfkelenen bir toplum olabileceğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz