Mehteranlı Kutlu Doğum Haftası

Muğla İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kurşunlu Camii meydanında Mehteran gösterisi düzenlendi.Bu...

Muğla İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kurşunlu Camii meydanında Mehteran gösterisi düzenlendi.

Bu yıl kutlanan Kutlu Doğum Haftası’nın temasının "Hz. Peygamber ve İnsanlık Onuru" olduğunu belirten Muğla İl Müftüsü Hasan Basiş, İslâm aleminin ve son peygamber Hz. Muhammed (SAV)'in her insana değer verdiğini söyledi. Basiş, "Çocuklarla zaman geçirir, onlara değer verir, onların onuruna hitap ederdi. Peygamber Efendimiz, her konuda kadınlara, çocuklara, kâinata, kısacası varlığa karşı davranışlarımızda insan onurunu esas almamızı emrediyor. Bu sebeple insanımızın maruz kaldığı onursuzlaşmadan kurtulmak, onurlu ve huzurlu bir hayat sürdürebilmek için o nurla onurlanmalıyız" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kurşunlu Camii meydanında düzenlenen Mehteran gösterisi esnasında 15 bin kişiye kırmızı gül dağıtımının yanında pilav üstü kavurma ikram edildi. Mehter takımının gösterisini yaklaşık 500 kişi izlerdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: