“Mehtere Fransız Kalmadılar”a Etik Ödülü

Eyüp Belediyesi’nin yurtdışı kaynaklı kültür sanat etkinliğini haber yapan Zaman Gazetesi Editörü Yusuf Bülbül'e Medya...

Eyüp Belediyesi’nin yurtdışı kaynaklı kültür sanat etkinliğini haber yapan Zaman Gazetesi Editörü Yusuf Bülbül'e Medya Etik Konseyi tarafından Etik Ödülü verildi.
Medya Etik Konseyi, 2011 Yılı Medya Etik Ödüllerini İstanbul Armada Otel’de düzenlenen törenle dağıttı. Medyada ciddi, seviyeli, kaliteli, ilkeli ve meslek etiğine uygun davranan gazetecileri teşvik için düzenlenen ödüller, Medya Etik Konseyi Ödül Kurulu tarafından belirlendi.
Bu yıl ikinci kez dağıtılan Medya Etik Ödülleri 2011 yılı için Yazılı Basın (Gazete-Dergi), Televizyon, Radyo, Haber Ajansları, Yerel Medya ve İnternet Yayıncılığı alanlarında verildi.
Ali Çolak, Abdurrahman Şen, Derya Sazak, Erkam Tufan Aytav, Hadi Özışık, Mehmet Şeyho, Mustafa Karaalioğlu, Hüseyin Gökçe, Nevzat Bayhan, Nejat Sezik, Nuh Albayrak, Prof. Osman Özsoy, Ünal Tanık ve Hakan Sarıhan’dan oluşan Kurul, gazete kültür sanat haberi dalında, Eyüp Belediyesi’nin büyük ses getiren yurtdışı kaynaklı kültür sanat etkinliğini haber yapan Zaman Gazetesi Editörü Yusuf Bülbül’ü ödüllendirdi.
İstanbul’da Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen ve Fransız ressamların konuk olarak katıldığı Dostluğun Fırçasından Eyüp projesinin yurtdışı ayağında, ünlü ressam-yazar Pierre Loti’nin anavatanı Fransa Rochefort ve St. Pierre D’Oleron adasında etkinlikler organize edilmiş, Eyüp’le kardeş şehir ilan edilen Rochefort’ta ve ünlü sanatçının ailesinin yaşadığı adada iki meydana Eyüp Meydanı ismi verilerek Eyüp Sultan Heykeli dikilmişti. Bütün bu organizasyon sırasında Fransa sokaklarında dolaşarak marşlarıyla buraları inleten, büyük alkış alan Eyüp Belediyesi Mehter Takımı ise büyük beğeni toplamıştı. Zaman Gazetesi editörü Yusuf Bülbül, bu etkinlikleri ele aldığı “Mehtere Fransız Kalmadılar” başlıklı haberiyle Medya Etik Konseyi tarafından ödül kazandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: