Meireles: Suçlamaları Kabul Etmiyorum

Fenerbahçeli futbolcu Raul Meireles, kimsenin yüzüne tükürmediğini ve hayal ürünü suçlamalarla karşı karşıya olduğunu söyledi.Sarı...

Fenerbahçeli futbolcu Raul Meireles, kimsenin yüzüne tükürmediğini ve hayal ürünü suçlamalarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Sarı - lacivertli kulübün Portekizli futbolcusu Raul Meireles, Profesyonel Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya ile birlikte yayıncı kuruluştaki görüntüler eşliğinde FBTV’de Yasir Kaya’nın sunduğu "Gündem" programında Galatasaray maçında kendisine gösterilen kırmızı kartı ve sonrasında açıklanan raporu değerlendirdi.

Raul Meireles, kimsenin yüzüne tükürmediğini belirterek, "Herkes net şekilde bilsin istiyorum. Bu futbolla ilgili durum değil. Bu benim kişiliğimle ilgili bir durum." dedi.

Reklam
Reklam

Bu durumun kişilik haklarına saldırı olduğunu dile getiren Meireles, "Bunu bir suçlama olarak görüyorum. Ben hakem raporunda belirtildiği gibi hakemin yüzüne kesinlikle tükürmedim. Ona yönelik gay işaret yaptığım suçlaması da var. Asla ona böyle bir harekette bulunmadım. Görüntüleri izlememe gerek yok, ne yaptığının farkında olan biriyim. Tükürmediğimi gay işareti yapmadığımı söyledim. Bu rapora asla katılmıyorum. Benim cezalandırılmam isteniyorsa, yaptığım şeylerden dolayı cezalandırılmalıyım. Yapmadığım şeylerden dolayı cezalandırılmayı kabul edemiyorum." diye konuştu.

Raporun oldukça ciddiyetsiz olduğunu dile getiren Portekizli oyuncu, "Bence ciddiyetsiz bir rapor. Pozisyonu şöyle anlatayım; bir kırmızı kart pozisyonu yaşanıyor, futbolda zaten haklı haksız kartlar olabiliyor. Ancak bu kartın yüzde yüz haksız olduğunu düşünüyorum. Bunun üzerine hakeme doğru yürüyorum saygı göstermek zorundayız tabi. Belki de vurgulu şekilde, şunu söylüyorum. Ben hayatımda ilk kez kırmızı kart görüyorum. Sen veriyorsun bunu diyorum. Benim yanımda Yobo ve Sow da var. Özellikle Yobo ne dediğimi veya ne demediğimi duyuyor. Benim için kabul edilebilir bir şey değil, çok mantıksız. Gerçekleşmeyen bir olay var. Olmayan bir şey bulunamaz. Raporda belirtilen tükürme eyleminin gerçekleşmediğini beyan ediyorum, bunu da raporlar veya başka bir şeyle olmuş gibi göstermeye gerek yok. Ben hakemle maçın başından itibaren İngilizce temas kurdum, kendisi de bana İngilizce cevap verdi. Özellikle şunu belirtmek istiyorum, ilk yaptığım faul maçı izleyenler konuya vakıftır, direkt kart gösterdi, 1. faulümdü. 1. faulümde İngilizce olarak sordum, "Önemli olan sayısı değil, faulün şekli, rakibine müdahale şeklinden dolayı bu kartı verdim" diye açıkça bana İngilizce olarak cevap verdi. Çünkü ilk sarı kartta bana İngilizce diyalogla bulunup, böyle konuşan hakem bir sonraki kartta İngilizce söylediklerimi anlamadığını söyleyip raporuna taşımasını size bırakıyorum, anlaşılır gibi değil. Melo hariç kimseyle Portekizce konuşmadım, İngilizceye hakim bir insanım." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Meireles, bu yayınlanan raporun bir baba olarak da ağrına gittiğini dile getirerek, şunları söyledi: "Bu tükürme olayı benim ağrıma gidiyor. 8 yaşında bir kızım var ve ben bir babayım. Ona nasıl iyi bir insan olması gerektiği, nasıl konuşması gerektiği konusunda eğitim veriyorum. Ve ona gidip senin baban hakeme tükürdü denildiğinde bu benim ağrıma gidiyor."

Hakemin kendisi ile ilgili olarak yaptığını söylenen hareketin gay için yapılan bir hareket olarak yorumlaması ile ilgili olarak ise Meireles, "İlk olarak bir çok gay arkadaşım var ve onlara saygı duyuyorum. Benim yaptığım hareket hakemin korktuğuna dair bir işaretti. Bunun gay ilgili bir anlam içermediğini söyleyebilirim. Ben ayrımcılığa karşıyım, dünya görüşüm itibari ile saç şeklim ve dövmelerimden de ayrımcılığa karşı olduğum anlaşılabilir. İnsanların cinsel tercihleri ile ilgili asla ithamlarda ya da yargılamalarda bulunmam. Gay olan birçok arkadaşım ve onlar bana ben de onlara saygı duyuyorum. O işaretin o anlama geldiğini bilmiyordum. Hakemin yaptığımı söylediği hareket ile benim yaptığım hareket farklı." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Meireles, bu rapor hakkında ve hakem konusunda ne yapılması gerekiyorsa hakkı olan tüm yasal yollara başvurmak istediğini söyledi.Yapılması gereken herşeyi yapacağını kaydeden Meriles, sözlerini şöyle tamamladı: "Çünkü bu benim kişilik haklarımla alakalı bir durum. Hakemin beyanları benim kişilik haklarıma ve imajıma saldırı niteliğinde ve ben bunu aklamak istiyorum. Hakem hakkında yasal yollara başvurmak istiyorum. Bu benim ilk kırmızı kartım. İlk kez böyle bir tepki veriyorum. Belki tepkim sertti ama benim verdiğim tepkiyle raporda belirtilen arasında hiçbir benzerlik yok. Bunları kabul etmiyorum. Bunun için savaşacağım hakem çünkü beni suçluyor. Bu benle hakem arasında olan bir durum ve ben savaşımı sonuna kadar sürdüreceğim. Ben kişilik itibariyle bir rapor yazılmış ve bunun neticesinde bu rapor doğru olsaydı kendimi savunmazdım. Yapmış olduğum bir şey vardır ve bunu kabul ederdim. Cezama katlanırdım ama burada olmayan hayal ürünü suçlamalarla karşı karşıyayım.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz