Mekke Fethi Urfa’da konuşuldu

Şehitlik Çamlık düğün salonunda dün akşam Furkan Eğitim ve Hizmet Derneği Şanlıurfa temsilciliği tarafından ‘’Fetih Peygamberi ve Mekke’nin Fethi’’ adlı konferans düzenlendi.

Şehitlik Çamlık düğün salonunda dün akşam Furkan Eğitim ve Hizmet Derneği Şanlıurfa temsilciliği tarafından ‘’Fetih Peygamberi ve Mekke’nin Fethi’’ adlı konferans düzenlendi. Konferansa yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gecede konferansa Alparslan Kutluay panelist olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Alparslan Kutluay ‘’İsteyenler kuldan başka hiçbir otorite tanımasınlar sadece ona itaat etsinler onun dünyasında yaşıyorlar sadece ona itaat etsinler. Dini öğrenmesine engel oluyorsunuz. sizi kaldıracağız ki ortadan gercekleri bizden öğrensinler dinde zorlama yok ama dini din ile insanların arasında engel olan sistemlerin zorla kaldırılması var. Siz onun önündeki engelleri kaldırırsınız onun İslami öğrenmesini engel olan o diktatör sistemler ortadan kaldırırlar ve bu şekilde onların düşünmesi için ortam hazırlanır ondan sonra isteyen Müslüman olur isteyen olmaz sizin bu diktatörlüğünüz yüzünden insanlar hakikatleri duyamıyorlar anlayamıyorlar düşünemiyorlar

Reklam
Reklam

İslamda savaş vardır cihat vardır taaruz vardır dersek o zaman bize başkaları derki sizin Amerika ile aranızda ne farkınız ne işte Amerika da bugün güçlü ve saldırıyor. O zaman İslam da aynı şeye müsaade ediyorsa ne farkınız kaldı çok farkımız var onlar saltanat sürmek için saldırıyor onlar kendilerini hakim kılmak için saldırıyor onlar kendi düzenlerini kendi ideolojilerini hakim kılmak için saldırıyor. Müslümanlar Allahın dediği olsun die mücadele ediyor bu fark azmidir’’ dedi. Düzenlenen konferans Alparslan Kutluay’ın konuşmasının ardından son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: