Mekke'de ölü sayısı 23'e yükseldi

MEKKE (İHA) - Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde bulunan bir otelin çökmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 23'e yükseldi. Olayda çok sayıda kişi de yaralandı. Namaz çıkışı sokakların kalabalık olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü General Mansur el Türki, kentte bir binanın çöktüğünü bildirdi; ancak ölü ya da yaralı sayısı konusunda kesin bir bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti.

Harem-i Şerif'in doğusundaki bölgede çöken otel, Türk hacı adaylarının kaldığı yerde bulunmuyor. Çöken otel, Cezayir ve Tunuslu hacı adaylarının yoğun olduğu, Harem-i Şerif'e 50 metre uzaklıkta Peygamber Efendimiz'in (SAV) doğduğu evle Cennet-ül Mualla Kabristanı arasındaki bölgede yer alıyor.

Reklam
Reklam

Gazze Caddesi'nde bulunan otelin çökmesinin, yerel saatle 13.30'da namaz çıkışına denk geldiği ifade edildi. Namaz vakti olması nedeniyle otelde fazla kişinin bulunamayacağı; ancak çıkışa denk geldiği için sokakların çok kalabalık olması nedeniyle ölü ve yaralı sayısının artabileceğinden endişe ediliyor.

Olay yerindeki bir Fransız hacı adayı, 23 kişinin öldüğünü belirtmişti. Fransız hacı adayı Abdurrahman Ghoul, "23 ceset saydım. Yaralılar ise 80'den fazla. Olay binadaki bir yangınla başladı. Helikopterler su püskürterek yangını söndürmeye çalıştı. Daha sonra bina çöktü" dedi.

Öte yandan, vinçlerle yapılan enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. Güvenlik güçlerinin sevk edildiği bölgede kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Türk hacı adaylarının sıkça gittikleri Beyti İstanbul Lokantası'nın yakınlarındaki mahalde çöken otelin civarında çok sayıda işyeri de bulunuyor.