Mekke'nin Fethi

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Mekke'nin fethi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Mekke'nin fethi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çalık, mesajında Mekke'nin şehirlerin anası, Mekke'nin fethinin ise fetihlerin anası olduğunu vurguladı.

Mekke'nin İslam ordusu tarafından fethedilişinin yıl dönümü dolayısıyla yeryüzünün tarihinin değiştiğini, insanlığın içinde bulunduğu karanlık dehlizlerden aydınlığa kavuştuğunu ifade eden Çalık, şunları kaydetti:

"İslam tarihinin altın sayfalarından biri olan Mekke'nin fethi bütün dünyaya müsamaha ve insan hakları dersi vermiştir. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa, gücünün olmasına rağmen intikam yerine bağışlamayı seçerek insanların kalplerini İslam'a açmıştır. Başta İslam dünyası olmak üzere yeryüzünde yaşanan bütün zulümlerin, adaletsizliklerin, gözyaşının son bulması için tıpkı Mekke'nin fethinde olduğu gibi gönüllerin fethine ihtiyaç vardır. İnsanlık ancak bu fethin ruhuyla kan ve gözyaşından kurtulabilir. Bu vesile ile Noeli değil Mekke'nin fethini kutlayacağımı beyan ediyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: