Mekke'nin Fethi'nin 1382. Yıl Dönümü

Mekke'nin Fethi'nin 1382. yıl dönümü, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şubesi'nce düzenlenen programla kutlandı.

Mekke'nin Fethi'nin 1382. yıl dönümü, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şubesi'nce düzenlenen programla kutlandı.

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programın açılışında konuşan AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, Müslümanlar'ın kıblesi olan Kabe'nin bulunduğu Mekke'nin fethini, genç nesillere hatırlatmanın önemine inandıklarını söyledi.

Her gün masum insanların öldürüldüğü dünyada yeni neslin fetih kavramının Müslümanlar'ın inancındaki yerini bilmesi gerektiğini belirten İriş, "Alemlere rahmet olarak gönderilmiş bir kutlu peygamberin, önderimiz, efendimiz Hazreti Muhammed'in komutasında gerçekleşen bir fethe, gerekli önemin gösterilmesinin önemli olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

AGD Trakya Bölge Başkanı Yunus Genç ve ilahiyatçı Arslan Ateş'in de konuşma yaptığı program, tasavvuf müziği konseri ve semazen gösterisiyle sona erdi.

Programda AGD Edirne Hanımlar Ortaöğretim Komisyonu tarafından düzenlenen Kur'an-ı Kerim Meal Bilgi Yarışması'nda birinci olan Necla Karatoprak'a tablet bilgisayar hediye edildi.

Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: